Adana'da yeni bir işletmeyi daha hizmete açmaktan mutlu olduklarını dile getiren Vali Mustafa Büyük, eşi ve kızı ile katıldığı açılışta ikram edilen büryanın da tadına baktı. Büryanın yapılışı hakkında işletmeciler Mahmut Böke ve Serkan Katı'dan bilgi alan Vali Büyük, "Adana'ya değer katan istihdama katkı sağlayan her girişimi destekliyoruz. Özellikle burada işletmecilerin iki gencimiz olması bizleri ayrıca mutlu etti. Başarılar diliyor, hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

İşletmeci Mahmut Böke, büryanın yanında her türlü et yemeklerini, avrupa mutfağının seçkin örneklerini de sunacaklarını belirterek, "İşletmemiz 7 gün 24 saat hizmet verecek. Ödüllü aşçılarımız var. Adanalı bir kez daha farkı fark edecek. Yemek yapmayı seviyoruz ve bunun bir sanat olduğunu düşünüyoruz" dedi.

İşletmeciler Mahmut Böke ve Serkan Katı, konuklarla yakından ilgilenip bol, bol sohbet ettiler.

Bir zamanlar, Siirt ile Bitlis arasında "Bizim yemeğimiz" tartışmalarına neden olan Büryan nasıl yapılıyor.

BÜRYAN; Kuzunun bütününün (organları alınmış şekilde) yaklaşık 2-3 metre derinliğinde çamur ile kapağı kapatılmış bir kuyuda odun ateşi ile pişirilmesi ile olur. Bu lezzetli yemeğin ayrıntılı yapılışı şöyledir: Kuyu içerisinde odun yakılarak, ateş köz haline getirilir. Kuzu etinin (Yarım gövde) but ve kol kısmı ayrıldıktan sonra, leğen kemiği bırakılarak diğer kemiklerden sıyrılır. Kemikli etler, kuyuya yerleşebilecek büyüklükte kulplu kazan içerisine konur, su ilave edilerek köz üzerine yerleştirilir. Kemiksiz etler, çember şeklinde bulunan demire yerleştirilmiş çengellere, 10-15 tane yarım gövde, leğen kemiğinden asılır ve kuyu içerisine havada kalacak şekilde, duvarlara değmeden daldırılır, kuyunun üstü metal kapak ile kapatılarak kenarları çamur ile sıvanır. Pişme esnasında etin yağı, kazanın içine damlayarak, kuyu içerisinde duman oluşmadan etin daha lezzetli pişmesi sağlanır.