Kent Konseyi Merkezi'nde yapılan toplantıya; Başkan Ahmet Özen, Genel Sekreter Ekrem Aslan, Yürütme Kurulu Üyeleri Arif Akgül, Ayhan Arabacı, Bekir Sıtkı Özbek, Belkıs Yakıcı, Cüneyt Erginkaya, Erkan Karakaya, Ersun Özkan, Gonca Saygılı, Hatice Nazlı Yakıcı, Mustafa Baş, Nazım Biçer ve Zeki Kıvanç'ın yanı sıra Konsey bünyesinde faaliyet gösteren meclislerin başkanları da katıldı.

Kent Konseyi Başkanı Ahmet Özen, eski Başkan Cengiz Dinçer ve Genel Sekreter Ekrem Aslan'a birer plaket takdim ederek; geçmiş dönemde yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür etti. 

Plaket töreninin ardından sözü Genel Sekreter Ekrem Aslan aldı. Yeni seçilen üyelere "Hoşgeldiniz" diyerek konuşmasına başlayan Aslan, toplantı gündemi ve genel kurul süreci hakkında detaylı bilgi verdi.

İki saat süren toplantı kapsamında: Yönerge ve yönetmeliklerin revize edilmesi, Onursal Danışma Kurulu'nun oluşturulması ve Kent Konseyi bünyesindeki çalışma gruplarının yapılanması hakkında bilgi ve fikir alışverişinde bulunuldu. Tümşehir Yasası ile birlikte Kent Konseyi'nin faaliyet alanının genişlediği, ilçe kent konseyleri ile daha çok iletişime geçilerek ortak projeler yapılması gerektiği vurgulandı. 

Kent Konseyi Başkanı Ahmet Özen, "Bu bir tanışma-kaynaşma ve görüş alma toplantısıdır, daha yolumuz çok uzun, durmadan çalışacağız." diyerek, ileriki dönemde yapılacak faaliyetlerin sinyalini verdi.