Hormonlu yapıya kesinlikle izin vermeyeceğinin altını çizen Çetin, “Hormonlu bina yapmayın, projeye aykırı hareket etmeyin” diyerek müteahhitleri uyardı. Çetin’e Halk Günü’nde teşekkür ve plaketler takdim edildi.

“YAPTIK, ETTİK, BAŞLADIK, DİYECEĞİZ”

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 16 Kasım Pazar günü açılışı yapılan Türkiye’nin en büyük cemevi, ilk semt kreşi ve temeli atılan çok amaçlı taziye evi hakkında bilgiler vererek açtığı Halk Günü’nde “Hazırladığımız projeler artık bir bir boy göstermeye başladı. Çukurova Belediyesi’nin projeleri, açılışları, icraatları sadece Çukurova’da değil, Türkiye’nin her tarafından konuşulmaya başlandı” dedi. “Yapacağız, edeceğiz” biçimindeki söylemi artık bıraktıklarını ifade eden Çetin, “Bundan sonra ‘şunları yaptık, ettik, başladık, hayata geçirdik’ diyeceğiz” diye konuştu.

“ÇUKUROVA BELEDİYESİ’NDEN GEÇMEZ”

Fatma Kara adlı bir vatandaşın, “Petrol istasyonunun arkasına apartman dikilebilir mi?” sorusu Başkan Soner Çetin’in müteahhitlere net bir mesaj vermesiyle sonuçlandı. Çukurova Belediyesi’nden yasalara aykırı hiçbir düzenlemenin geçmeyeceğini vurgulayan Çetin, müteahhitlere de seslendiği konuşmasının bu bölümünde şöyle dedi: Müteahhitlerimize sesleniyorum; hormonlu bina yapmayın. Projeye aykırı bina yapmayın. Bir metre bile olsa hormonlu bina yapmayın. Hormonlu binalara asla izin vermeyiz. Projeye uygun hale getirin; mağdur olursunuz; aksi halde o hormonlu yapıyı yıkarız.

KREŞTEN TEŞEKKÜR, GENÇLERDEN PLAKET

Kâzım Karabekir Koç adlı vatandaşın, camilere yönelik temizlik ve peyzaj hizmeti dolayısıyla Başkan Soner Çetin ve ekibine teşekkür ettiği Halk Günü bir süre çocukların neşesine de sahne oldu. Orhan Kemal Kültür Merkezine giren Gülen Yüzler Semt Kreşinin çocukları, aileleriyle birlikte Başkan Çetin’e çiçek vererek teşekkür ettiler. Çocuklarla bir süre şakalaşan Çetin’e bu kez ÇÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Başkanı Hüseyin Akın ve geliştirdikleri elektrikli otomobil ile TÜBİTAK’tan özel ödül almayı başaran üniversiteliler bir plaket, Soner Başkan da gençlere bir kupa hediye etti.