Konya Şeker'den bayram avansı!

Konya Şeker'den bayram avansı!

Konya Şeker A.Ş.’den yapılan açıklamada, üreticilerin banka hesaplarına yatırılan 32 milyon liralık nakit avansla birlikte kampanya döneminde üreticilere verilen avans desteğinin toplamda 240 milyon 895 bin 575 liraya ulaştığı kaydedildi.

Bu yılki kampanya döneminde tohum tarlaya düşmeden önce başlatılan ayni ve nakdi avans desteklerinin 69.9 milyon lirasını tohum, gübre, ilaç, şeker ve süt ürünleri, 170.9 milyon lirasını da motorin ve nakdi avansların oluşturduğu ifade edildib


Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk yaptığı açıklamada, Konya Şeker’in ulaştığı güç itibarıyla artık rakamların esiri değil efendisi olduğunu, büyük projelerin üreticiye destekte bir aksamaya sebebiyet vermediğini söyledi. Recep konuk, “Konya Şeker bu kampanya döneminde 240.8 milyon lira avans dağıtımı gerçekleştirmiş. Bu iki hususun göstergesidir. Birincisi, Konya Şeker’in ulaştığı gücün göstergesidir. İkincisi halden anlamanın ve Konya Şeker’in öncelik sıralamasında üreticinin en önde yer aldığının göstergesidir. Konya Şeker’in birinci önceliği üreticidir. Konya Şeker’de üretici söz konusu olunca, üreticinin ihtiyaçları söz konusu olunca her şey teferruat haline gelir. Önce üreticiye ve üretime destek planlanır ondan sonra diğer işlere bakılır. Bir diğer husus ise Konya Şeker halden anlar, halden anlamak Konya Şeker’in özelliğidir. Önümüz Kurban Bayramı. Bu topraklardaki herkes gibi üreticinin de bayramları kaygıdan hele hele maddi kaygılardan uzak karşılamaya hakkı var. Bu ülkenin en muteber insanları olan üreticilerin maddi imkânsızlıklar nedeniyle kurban ibadetini yerine getirememek gibi bir endişeye kapılmasına Konya Şeker olarak biz müsaade edemeyiz, bu güne kadar etmedik, bundan sonra da etmeyiz” dedi. Konuk açıklamasının sonunda İslam aleminin Kurban Bayramını tebrik etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.