2. Yoncalı Şenliklerine Doğru

2. Yoncalı Şenliklerine Doğru
Yayınlama: 22.07.2014
A+
A-

Bayburt’un Yoncalı köyünde her yıl geleneksel olarak yapılan Yoncalı Köyü Şenliği’nin 2’ncisinin 30 Haziran Çarşamba günü yapılacağı bildirildi.

Yoncalı Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen S.A.R.L OZER BATIMENT ve Aytim Tekstil’in destekleyici/sponsor olduğu Yoncalı Köyü Yaz Şenlikleri 29 Temmuz’da başlayacak. Şenliğin ikinci günü ise tüm Bayburt ve çevre illerin katılımına açık olacak.

Yoncalı Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Dernek Başkanı Akif Albayrak yaklaşan şenlikler dolayısıyla yaptığı açıklamada şenliklerin her yıl gerek köylülerin gerekse komşu köylerin ve Bayburtlu hemşerilerinin tatilde olmasının dikkate alınarak 30 Temmuz’da yapılmasının kararlaştırıldığını ifade etti.

Şenliklerin amaçları hakkında da bilgi veren Albayrak, ” Kendi insanımızın sılayı rahim yapmasını sağlamak, yeni yetişen gençliğimizin köyünü ve kültürünü unutmasını engellemek ve insanımızın kaynaşmasını sağlamak amacıyla düzenlenen bu şenlikler insanımızın beğenisini kazanmış ve her yıl yapılması kararlaştırılmıştır. Bizler de dernek yöneticileri olarak şenliklerde elimizden gelen gayreti göstererek, en iyisini en güzelini yapmaya çalışıyoruz. Bu seneki şenliklerimiz yine 2 gün sürecek. Şenliğin birinci günün de bölgemizin bir geleneği olan âşıklarımız Âşık Nuri Çırağı ve Aşık Sıtkı Eminoğlu sahne alacak. Çocuklar arasında oyunlar eğlenceler tertip edilecek. İlkokullar arası ve ortaokullar arası bilgi yarışması düzenlenecek. Bölgemizin önemli bir çalgısı olan tulum eşliğinde horonlar oynanıp, günün akşamında ise Türk Halk Müziği sanatçılarımız Hüseyin Yeşilbaş ve Oktay Köroğlu tarafından TÜRKÜ AKŞAMI yapılacak.  Havai fişek gösterisi ile şenliklerin birinci günü tamamlanacak. “dedi.

Şenliklerin ikinci gününde bir şölen havasını yaşanacağını kaydeden Albayrak, ” 30 Temmuz’da yani şenliğimizin ikinci gününde saat 12.00 de yemek ikramına başlayacağız. Bütün misafirlerimiz için kavurma, pilav, baklava, ayran, çay servisimiz olacak. Yemeğin ardından selamlama konuşmaları ve hediyelerin takdim edilmesi gerçekleştirilecek. Ardından sahneye Bayburt’umuzun yanık sesli sanatçısı Oktay Köroğlu çıkacak. Türküler ve oyun havalarının ardından sahneyi herkesin keyifle izleyeceği Cumhur Seval yani Teyo Emmi alacak. Yapacağı espiriler ve anlatacağı hikâyeler ile misafirlerimizi neşelendirecek. Daha sonra Bayburt’umuzu en iyi şekilde temsil edenlerden biri olan Türk Halk Müziği Sanatçısı DEVRAN sahneye çıkacak, o yanık ve gür sesiyle şenliğe katılan bütün dostlarımıza unutulmaz bir konser verecek. Devran’ın o güzel konserinin ardından Teyo Emmi bir kez daha sahneye çıkacak ve hikâyelerine kaldığı yerden devam edecek. Günün son sanatçısı ise Cimilli İbo sahne alacak. Geçen yıl olduğu gibi Cimilli İbo’nu ortalığı kırıp geçirerek tüm misafirlerimizi kıpır kıpır oynamasını bekliyoruz. Her yıl pikniklerimizde ve şenliklerimizde köylülerimizin dört gözle beklediği HEDİYE çekilişi ile programımız son bulacak” ifadelerini kullandı.

Albayrak, tüm Dernek Yöneticileri olarak ve tüm Yoncalılar olarak gerek Bayburt’ta ki hemşerilerini gerek Rize, Erzurum, Trabzon, Gümüşhane ve diğer tüm komşu ve dostlarını şenliğe davet ettiklerini belirterek,  ” Rakımı 2100 olan bu güzel köyün havasını teneffüs etmek, yayla, alabalık, göl, bal gibi kıymetlerimizi yerinde görmek ve çoluk çocuğunuzla güzel bir gün geçirmek için sizleri Yoncalı Köyü Yaz Şenliklerine bekliyoruz. Geçen yıl şenliğe son derece ilgi gösteren Bayburt’umuzun değerli Basın mensuplarını da yine şenlik gününde aramızda görmek bizleri onurlandıracaktır. Hepinize saygılar sunar, hayırlı ramazanlar dilerim “dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.