Bayburt’ta İftar Gelenekleri Devam Ediyor

Bayburt’ta İftar Gelenekleri Devam Ediyor
Yayınlama: 27.07.2014
A+
A-

Şükürler olsun yine büyük bir heyecanla beklediğimiz on bir ayın sultanı bin aydan daha hayırlı olan rahmet ve mağfiret ayı Ramazan ayını dolu dolu yaşamaya çalıştık.

Ülkemizde baktığımızda çevremizde yaşanan içler açıcı olaylar dolayısıyla gönüllerimiz biraz buruk, hislerimizde biraz olsun düşünceliyiz. Çünkü dinimizde “Komşusu açken, kendisi tok olamaz” ayetiyle, insanlık duygularını yardımseverliği her zaman önde tutan halkımız ve devletimiz muhakkak ki ramazan gelmesiyle birlik ve beraberlimizi pekiştirmeye onlara daha yakın olmaya; Cenab-ı Hakkın Rahmeti ve Bereketinden açılan ellerden ve yönelen gönüllerden nasibini alacaktır.

Gelenek olarak iftar davetleriyle eş dost beraber bir aya gelerek saygı ve sevgiyle kaynaşmaktır. Tabii ki ramazanın bolluk ve bereket ayı olması dolayısıyla Cenab-ı Hakkın dinimizin emirlerini yerine getirmekteki görevlerimizle sadaka ve zekatlarımızı vererek bir nebze olsun kimsesiz ve yardıma muhtaç olan insanlarımızla paylaşma duygusunu yaşıyoruz.

Komşuluk ilişkilerini pekiştirmesine de vesile olur, mahalle odalarında ve camilerde de aynı gelenek devam etmektedir. Zahit  Camisinde Kuran dersleri alan on kişi kadar bir ekip arkadaşı  Mahalle odasında elli kişilik üniversite öğrencisine iftar verdi. Bayburt’ta misafir olan gençlerle birlikte onların yanında olmak, sıcak kucaklama, sevgi ve samimiyetle örf ve adetleriyle birlikte paylaşmayı öğrenmesi acısından birer örnek teşkil etmektir. Ailelerinden uzakta okumak için gelen gençlerimizle aynı sofrayı paylaşıp onlarla iftar yaparak yalnız olmadıklarını hatırlatmaktır.. Çünkü yetişmesiyle geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz, güvencemiz olarak peşimizden bir Allah razı olsun diyecek bir nesil yetişmesine, yöremizin misafir severliğini göstermektir.

Haber: Nahit İMAÇ

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.