Davutoğlu, Başbakan Gibi Karşılandı

Davutoğlu, Başbakan Gibi Karşılandı
Yayınlama: 19.08.2014
A+
A-

Dışişleri Bakanı Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Bayburt’a geldi.

Helikopterle Gençosman stadyumuna indikten sonra,  Yoğun bir kalabalık tarafından “Başbakan Davutoğlu” sloganları eşliğinde Valiliği ziyaret eden Bakan Davutoğlu, Valilik balkonundan halka hitap ederek şunları söyledi.

“Muhabbetiyle, sevdasıyla, yiğitliğiyle Anadolu’muzun kalesi Bayburt’umuzun değerli hemşerileri, hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Allahın selamı üzerinize olsun. Uzun zamandır Milletvekilimizle, İl Başkanımızla, Belediye Başkanımızla Bayburt’umuza ziyareti planlıyorduk, ama dış politikadaki bazı acil gelişmeler bizim bu ziyaretimizi erteledi. Geçen partimizin resepsiyonunda il başkanımıza, milletvekilimize söyledim, Bayburt’a bir ziyaret borcumuz var, en kısa zamanda ödeyelim’ dedim ve Rabbime hamdolsun ki bu borcumuzu ödemek imkanı nasip oldu. Bayburt’un gönlümüzde ayrı yeri var. Yiğidimizin harman olduğu yerdir. Anadolu’muzun sevdasının, aşkının terennüm ettiği yerdir. Bayburt ayaktaysa Anadolu’muzun yaylası, kalesi sağlam ellerde demektir. Bayburt Anadolu’nun hep bir kalesi, bir muhabbet deryası oldu. Bizimle buluşma konusunda bu kadar muhabbetle beklediğiniz için size bir kere daha teşekkür ediyorum.”

Bayburt’un ayrı sebeple daha ziyareti fazlasıyla hak ettiğini vurgulayan Bakan Davutoğlu, şöyle devam etti: “Yüzde 80. Allah razı olsun. Gerçekten Bayburt bu anlamda öylesine işaret fişeği çaktı ki, sayın Başbakanımızın Cumhurbaşkanı olması için en önemli mesajı Bayburtlular verdi. Bayburt’a teşekkür borçluyuz. Öğleyin Sayın Cumhurbaşkanımızla Artvin’den görüştüm, ‘Bayburt’a gideceğiz, sizin de selamınızı ileteceğim’ dedim. ‘O güzel diyara selam olsun’ dedi. Muhabbetlerini, selamlarını iletmemi istedi. Cumhurbaşkanlığı görevini devraldıktan sonra kendisi de bizzat gelip size teşekkür edecek. Çünkü siz her türlü teşekkürü hak ediyorsunuz. Allah bu diyarları her zaman Ezan-ı Muhammedi ile şereflendirsin. Bu diyarlardaki al bayrağımızı hiçbir zaman en yüce makamlardan indirmesin. Dünyanın her yerine al bayrağı taşırken Bayburt’un güvencini, inancını ve bize inancını da taşıyoruz. Allah şahittir ki, Bayburt bu şekilde ayakta oldukça, bize muhabbetle bağlandıkça hiçbir zorluk karşısında dünyanın hiçbir yerinde ayağımız titremeyecek. Bir an dahi hakkın ve adaletin sözcüsü olma konusunda tereddüt etmeyeceğiz. Emin olun ki, ister Kırgızistan’da, Özbekistan’da, Kaşgar’da, Urumçi’de kardeşlerimizle soydaşlarımızla kucaklaşırken olsun, ister Gazze’de oradaki mazlum kardeşlerimizle, Somali’de Afrika’da teni farklı ama yüreği Anadolu’yla atan kardeşlerimizle kucaklaşırken olsun, isterse Saraybosna’da Aliya İzzetbegoviç’in mirasını temsil ederken olsun hep arkamızda Bayburt’u, Anadolu’yu hissediyoruz. Anadolu’nun yiğit insanlarının desteğini duasını arkamızda hissediyoruz. Sizin bu desteğiniz varken dünyanın her yerinde başımız diktir. Hiçbir zorluk karşısında boyun eğmedik. Rabbimin huzurunda rükuda eğilen bu baş, Allah’ın izniyle hiçbir başka otorite karşısında eğilmeyecektir. Çünkü Bayburt’un yiğit insanları bizimle. Anadolu’nun aşk ve muhabbet dolu insanları bizimle. Size dünyanın her köşesinden, mazlumlardan selam getirdim. Arakan’ın selamını alın. Onlara sizin adınıza ‘esselamüaleyküm’ dediğimde binlerce kişi sizin selamınızı almıştı. Onlara selamlarını Anadolu’ya ileteceğime söz vermiştim. Allah’ın selamı dünyanın mazlumları üzerine olsun. Selçuklu’ya, Osmanlı’ya beşiklik eden bu diyarlarda kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti de, inşallah onurlu bir geleceğe hazırlanıyor. 2023 vizyonumuzda, Sayın Cumhurbaşkanımızın bu başarısıyla sizlerin desteğiyle emin bir şekilde geleceğe yürüyeceğiz. Allah sizin duasını desteğini bizden eksik etmesin. Daha nice günlerde beraber olacağız inşallah.” Diyerek Bayburtluları selamladı

Konuşmalarını tamamlamasının ardından kısa bir süre valilik makamında bulunan protokol üyeleri ile sohbet eden Bakan Davutoğlu’na ziyaret anısına Valimiz Sayın Mükerrem Ünlüer tarafından ilimiz Aydıntepe ilçesinde genç kızlarımız tarafından üretilen el emeği göz nuru ile üretilen işlemeli çini vazo hediye edildi.

Daha sonra valilik Şeref defterine;

 “Anadolu’muzun, kadim medeniyet havzamız haline dönüşmesinde, merkezi bir konuma sahip olan güzel Bayburt’umuzu ziyaret etmekten ve yiğit Bayburtlu kardeşlerimle buluşmaktan büyük bir onur ve mutluluk duydum

Şehrimizin manevi mimari Abdulvehap Gazi Hz. Ve güzel Türkçemizin öncüsü Dede Korkut’un tarihi mirasına sahip çıkmak hepimiz için ulvi bir vazifedir.

Bu vazife bilinci ile çalışan Bayburt Valimize ve bütün Bayburtlu kardeşlerimize misafirperverlikleri dolayısıyla teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim.”diyerek duygularını aktaran bakan Davutoğlu, Belediye Başkanlığını ziyaret etmek üzere Valilik makamından ayrıldı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.