Kültür ve Turizm Müdürü özeleştiri yaptı!

10 yılı aşkın zamandır Bayburt Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde görev yapan Akbulut, bu süre zarfında edindiği deneyimlere değindi...

Kültür ve Turizm Müdürü özeleştiri yaptı!
Bayburt Postası - 38. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında organize edilen Türk Halk Müziği Amatör Ses Yarışması final programında konuşan Bayburt İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahri Akbulut, özeleştiri yaptı.

Bayburt’un tarihi kültürel ve turistik zenginliklerinin Antalya, Denizli veya İzmir’den az olmadığını söyleyen Akbulut; “Biz bugüne kadar Bayburt'u yeterince tanıtamadık” dedi.

10 yılı aşkın zamandır Bayburt Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde görev yapan Akbulut, bu süre zarfında edindiği deneyimlere de değindi.

Salona hitaben, Bayburt Kalesi’nin tarihini anlatabilecek kimsenin olup olmadığını soran Akbulut, "Kalemiz Türkiye’nin 3. büyük kalesi, Türkiye’nin iki üç hisarlı kalesinden biri olmasına rağmen Bayburt Kalesi’nin tarihini anlatacak kimse var mı aramızda? Bayburt’un tarihi kültürel ve turistik zenginlikleri Antalya, Denizli veya İzmir’den az değil ama biz bugüne kadar Bayburt'u yeterince tanıtamadık. Ülkemizin ve dünyamızın gündemine koyamadık" dedi.

Konuşmasında Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde alışılagelmişin dışına çıkarak amatör rehber yarışması düzenlediklerini de anlatan Akbulut, daha sonra şunları söyledi:

"38.sini kutladığımız Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde alışılagelmişin dışına çıkarak 15 Nisan’da ilimiz içerisinde amatör rehber yarışması düzenledik. Misal, Urfa’ya gittiğiniz zaman Urfa halkı Urfa’daki tarihi kültürel değerleri anlatırlar. Ama bizde bu eksiklik var. Bu eksikliği doldurmak için bu yarışmayı düzenledik. Bayburt’un kültürü çok geniş… Bu mekânın ismi Şair Zihni Kültür Merkezi… Neden? Çünkü hak etti de biz bu mekânın ismini ona verdik. Biz bugünün nesilleri bana göre bu ağırlığı taşıyacak zihniyete gelemedik. Bu ses yarışmasını da bunun için düzenledik. Yarışmamıza 53 arkadaş müracaat etti. Yarışmaya katılan herkese teşekkür ediyorum.  Yarışmanın sponsorluğunu üstlenen Trabzon Dede Korkut Kültür Yardım Derneği üyelerine teşekkür ediyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
..... 10 yıl önce

Anlatabilen insanlara sahip mi cikildi ki bayburt kalesinin tarihini anlatacak adam ariyorsunuz...

Avatar
Murat 10 yıl önce

VAH MEMLEKETİM VAH açıklamalar tam bir komedi 10 yıldır sen bostan korkuluğumusun orda...

Avatar
lıon 10 yıl önce

Bayburt üçhisarlı kale dünya üçüncüsü ise prf dr sn h.koçana veriniz 1 yılda dünyaya tanıtır sn müdür bey.

Avatar
Osman 10 yıl önce

Bayburt üçhisarlı kaleyi,emevi döneminde,peçenektürk komutan abdülvehap gazi ,nin
feth ettiği türbesinde kayıtlı,dolayısıyla neden haberiniz olmadığı,nı anlamış değiliz.!
müdürümüz sn bahri akbulut,a duyrulur.iyi günler

Avatar
Aloşş 10 yıl önce

Gümüşhaneli Bayburt un kültüründen ne anlar yan gelip yatar.. Hizmet binasına pislikten girilmiyor. Tuvaletlere kokudan girilmiyor. Tuvaletlerde bir su kabı bile yok. Enerjin bitmiş, Heyecan gitmiş,. Kilometren dolmuş.. sen git emekli ol.. Oraya daha genç daha dinamik Bayburt u bilen Bayburt luyu anlayan biri gelsin...

Avatar
Hasan Helvacı 10 yıl önce

10 Yıldır seni o makamda tutan zihniyet utanmalıdır.Adam ne güzel yazmış doğru ya doğru gerçekten tuvaletlerinizin durumu maalesef öyle.. Sizin kendinizden haberiniz yok emekli olup gidin ve Bu memlekete de bir iyilik yapmış olun Bahri Bey baksanıza kendiniz bile itiraf ediyorsunuz. Peki sen on yıldır orada ne yaptın. Ali Babanın bir çiftliği var misali. Tabi ya sen de haklısın Bu memleketin böyle idarecileri olursa sen de haklısın öyle başa böyle tarak diyorsun yani..

Avatar
Ali Cengiz AKBULUT 10 yıl önce

Müdür bey siz 10 yıldır ne yapıyorsunuz orada.. Bayburt ile Dalga mı geçiyorsunuz. Kendi Ataletin-izi kendiniz deşifre etmişsiniz sanırım bunu Millet Vekilimiz ve Sayın il Yöneticilerimiz dikkate alacaktır.

Avatar
Hacı Osman GÜZEL 10 yıl önce

Bayburt Bayburt Olalı Böyle Müdür Görmedi... Vay be müdür bey siz orada ne iş görüyorsunuz. Bir şeyler anlatmaya çalışmışsınız ama yüzünüze gözünüze bulaştırmışsınız. Tıpkı yaptırdığınız salonun oturma düzeni gibi..İnsanlar rahatça geçemiyorlar sayenizde..Kuruma pislikten girilmediği görüşüne aynen katılıyorum. Çünkü bi kaç programa katılmıştım ve bizzat gördüm o pisliği yazık o bina Kültür Binası ve en temiz olması gereken bina yani..