Çayın faydaları saymakla bitmiyor

Her gün içtiğimiz çayın faydaları saymakla bitmiyor.

Çayın faydaları saymakla bitmiyor
Bayburt Postası - Her gün içtiğimiz çayın faydaları saymakla bitmiyor. Uzmanlara göre çay tiryakilerinin bağışıklık sistemi daha kuvvetli. Diş eti hastalıklarına karşı koruyucu, kalp ve damar sertliği ile şeker körlüğüne karşı önleyici özelliği olan çayın dinlendirmekle birlikte konsantrasyonu da arttırdığı ortaya çıktı. Çayın, doğal olarak florür içerdiği için diş minesini kuvvetlendirdiğini ve ağızdaki bakterileri kontrol altında tutarak plak oluşumunun azalmasına yardımcı olduğunu belirten uzmanlar, çayın diş eti hastalıklarına karşı koruma sağlamasının yanı sıra çayda bulunan kafeinin ise kalp ve dolaşım sistemi için hafif bir uyarıcı olabileceği ve böylece damar sertliği olasılığını azalttığına dikkat çekildi.

Çay içmenin damar oluşumunu gerektiren, kanser ve şekere bağlı körlük gibi hastalıkların önlenmesi ve tedavisi için yararlı olabileceği gibi belirli ölçülerde tüketiminin tansiyonu düşürdüğü ifade edildi.

Her gün 5 fincan çay içenler…

Dinlendirici özelliği bulunan çaydaki kafeinin, konsantrasyonu, uyanık ve isabetli olmayı attırdığını, tat ve koku alma duyularını güçlendirdiğini vurgulayan uzmanlar, yine çaya özel teanin maddesinin, beynin alfa dalgaları yaymasını teşvik ettiği ve bu dalgaların, uyuşukluk yapmadan dinlendirdiği de belirtildi.

Uzmanlara göre yine çay tüketiminde bedenin hastalıklarla savaşan kimyasalları daha fazla ürettiği ve bu sayede vücuttaki zararlı maddeleri de yok ediyor. Her gün beş fincan siyah çay içenlerin vücudunun hastalıklara karşı dirençli hale geliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.