Bayburt’ta zoraki ayrılık vakti

Çok sayıda otobüsün gurbete dolu dolu sefer yaptığı otogar başta olmak üzere Bayburt’ta yaklaşık 1 ay boyunca buruk ayrılıklara tanıklık ediliyor.

Bayburt’ta zoraki ayrılık vakti
Bayburt Postası - Okulların açılması nedeniyle tatilcilerin dönüş yolculuğu sürüyor. Türkiye genelinde olduğu gibi Bayburt Otogarı’nda da yoğunluk yaşanıyor. 

Yaz tatili nedeniyle Bayburt’a gelen gurbetçileri dönüş telaşı sarınca Bayburt Otogarı’ndan kalkan otobüs sayısı ikiye katlandı. Okulların başlaması nedeniyle vatandaşların dönüş yolunu tutması, Bayburt Otogarı’nda yoğunluğa neden oldu. Son 1 aydır devam eden yoğunluğun hafta sonuna kadar sürmesi bekleniyor. Bütün 1 yıl boyunca sadece otobüslerin hareket saatlerinde kalabalıkların oluştuğu otogar, geçtiğimiz yıllara göre bu yıl daha da hareketli.

İstanbul ve Ankara’ya günlük en az 2’er otobüs kaldıran şirketlerden Lüks Bayburt Seyahat Şirketi ve As Bayburt Seyahat Şirketi tatil dönüşü artan yolcu trafiğini karşılamak için her zaman olduğu gibi otobüs sayısını artırıp ek sefer uygulamasına gitti.

“Zoraki gidiyoruz”

Şu günlerde çok sayıda otobüsün gurbete dolu dolu sefer yaptığı otogar başta olmak üzere Bayburt’ta yaklaşık 1 ay boyunca buruk ayrılıklara tanıklık ediliyor. Türkiye genelinde en çok göç alan ve iş sahası olarak en çok rağbet edilen şehirlerden biri olan İstanbul daha çok olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanına, Bayburtlu gurbetçiler de akın ediyor. 

Konuştuğumuz gurbetçilerin birçoğu gurbete zoraki gittiklerini ifade etti. Gurbetteki hayatlarını ayakta kalabilmenin mücadelesi olarak gördüklerini dile getiren gurbetçiler tarafından, Bayburt’ta yaşayamama sebeplerinin ellerinde olmadığına özellikle vurgu yapıldı. (Eylül 2014 / Bayburt Postası Arşiv)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yasin yilmaz 10 yıl önce

bu mecburiyetin bir adida biz ne olurdu memleketimde kalabilseydim

Avatar
Ahmet 8 yıl önce

Kanayan yaramıza değinmişsiniz burada siyaset yapmayacağım yazık günah değil mi bu insanlarımıza kolay mı öyle zoraki ayrılıklar. Bayburtu yönetenler de görsün artık