Şingâh Mahalle Odası yeni baştan

Bayburt’un ilk ve en büyük mahalle odalarından biri olan ve özgün mimarisiyle bilinen Şingâh Mahalle Odası onarım görüyor.

Şingâh Mahalle Odası yeni baştan
Bayburt Postası - Şingâh Mahalle Odası onarım görüyor. Bayburt’un ilk ve en büyük mahalle odalarından biri olan ve özgün mimarisiyle bilinen Şingâh Mahalle Odası uzun yılların ardından yeniden tadilata alındı.

Dernek yöneticilerinin yanı sıra mahalle gençlerinin gönüllü olarak görev aldığı tadilatla ilgili bilgi veren Şingâh ve Mehmet Çelebi Mahalleleri Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Murat Demirhan, yakın bir zamanda göreve geldiklerini, ilk icraatları olarak mahalle odasını yenileyeceklerini belirtti. Mahalle odasının genel mimarisine dokunmadan tadilata aldıklarını söyleyen Demirhan, zeminin yerden ısıtmalı sistemle yeniden inşa edileceğini ve tüm iç dizaynın tamamen yenileceğini ifade etti.

Bir aylık bir süre zarfında tadilatı tamamlamayı hedeflediklerini belirten Demirhan, bu süreçte mahalle odasına ihtiyaç duyulması halinde caminin alt katında bulunan bölümde hizmet verileceğini söyledi.

Demirhan, yaptığı açıklamada, “Göreve yeni geldik ve gelir gelmez ihtiyaç üzerine odanın iç dekorasyonunu yenilemek, ısıtma sorununu çözmek için çalışma başlattık. Tadilat için dernek yöneticileri, mahalle gençleri gönüllü olarak görev alıyor. En kısa sürede mahallemize ve odamızın özgün yapısına yakışır bir şekilde yeniden hizmete sunacağız“ dedi.

Öte yandan derneğin en genç başkanı olarak seçildikten sonra göreve gelir gelmez ilk iş olarak mahalle odasının tadilatıyla başlayan Demirhan, oda kültürü kadar Bayburt’ta en yaygın yerel kültürlerden biri olan yeni sokak çeşmesi için de çalışma başlatacaklarını ve mahalledeki çeşme sayısını artıracaklarını kaydetti.



İlgili haber: Kedere ve sevince aynı anda açılan odalar



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ALOŞ 10 yıl önce

Acaba maliyet çıkarmışmılar.

Avatar
Serdar @ALOŞ 10 yıl önce

Parasını sen mi vereceksin de maliyet soruyorsun? Destek olmayın, ithamlar havada uçsun.

Avatar
singah69 9 yıl önce

serdar bey'e teşekkür ediyorum.Bu nikle yazan arkadaş her haberin altında yorum yapıyor.Ama sadece yorum yapıyor.Yazmak için yazdığı belli..