Kitap bağışlayana kaligrafi jesti

Anadolu Lisesi başlattığı ‘Kütüphanemiz Şenleniyor” kampanyası ile kütüphanesini genişletiyor.

Kitap bağışlayana kaligrafi jesti
Bayburt Postası - Bayburt'ta öğrencilerin desteğiyle önemli bir kampanya başlatıldı. Anadolu Lisesi, ‘Kütüphanemiz Şenleniyor” adı altında başlattığı kampanya ile kütüphanesini genişletmeyi hedefliyor. Okulun Türk Dili Edebiyatı öğretmeni Semih Hacımüftüoğlu öncülüğünde başlatılan kampanyada öğrencilere bağışladıkları kitaplar karşılığında kaligrafi sanatı ile yazılmış yazılar hediye ediliyor.

Bayburt İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Uluca, Anadolu Lisesi Müdürü Hayri Kocabey, Bayburt Memur-Sen Şube Başkanı ve Anadolu Lisesi Din Kültürü Öğretmeni Fikret Özbey’in katımlıyla başlatılan hakkında bilgi veren Türk Dili Edebiyatı öğretmeni Semih Hacımüftüoğlu, “Geleceğimizin mimarı olan yavrularımızın daha donanımlı yetişmeleri adına başlattığımız kampanyaya herkesin desteğini bekliyoruz” dedi.

Okul kütüphanesinin ihtiyaca cevap vermediğini ve bu yönde gelen talepler doğrultusunda böyle bir kampanyayı hayata geçirdiklerini belirten Hacımüftüoğlu, “Kampanyamıza çok ciddi manada öğrencilerimizin desteği var. Ben de onlara destekleri karşısında kaligrafi dediğimiz güzel yazı sanatı ile istedikleri yazıyı yazıyorum. Kampanyamızın ildeki diğer okullara da örnek olmasını temenni ediyorum” dedi.

Kampanyanın öncülerinden Memur-Sen Bayburt Şube Başkanı ve Anadolu Lisesi Din Kültürü Öğretmeni Fikret Özbey ise, kitap okumanın önemine vurgu yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

“Biz eğitim camiası olarak çocuklarımızı her ne kadar bilgi ve donanım olarak yetiştirsek de kitap okuma alışkanlığını kazandırmadığımız zaman bu bilgiler bir nebze su üzerine yazılmış bilgiler olarak aklıyor. Eğer çocuklarımızın yetişmesinde onlara verdiğimiz kadar bilgi kaynaklarına ulaşmalarında da rehberlik yapabilirsek eğitimdeki kaliteyi ve yetiştirmiş olduğumuz çocuklarda da kalıcılığı sağlamış oluruz. Bir toplumun gelişmişliği ancak eğitimdeki kalitesine bağlıdır. Kampanyamız sayesinde  kütüphanemizin Bayburt’taki sayılı kütüphaneleri arasına gireceğini umuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Okul müdürü Hayri Kocabey’in etkinliğe ön ayak olan öğretmenler ve destek sunan tüm öğrencilere teşekkür ettiği konuşmasında,” Kampnaya sayesinde öğrencilerimiz yeni yeni bilgilerle buluşacaklar ve kütüphanemizde öğrencilerimizin tüm isteklerine cevap verebilecek bir konuma gelecek” diye konuştu. 

“Kurumlar ve STK’lar destek vermeli”


Kitap okuma noktasında eksiklik olduğunu ve bu anlamda kampanyanın anlamlı olduğunu söyleyen Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Uluca ise,  Bayburt’taki tüm kamu kurumları ve STK’lardan da kampanyaya destek sunmalarını istedi.

Öte yandan ilk gününde yaklaşık 150 kitap desteği gören kampanyanın ilk etapta 15 günlük planladığını ama talebe göre uzatılabileceği belirtildi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
basri 9 yıl önce

semih bey ve hayri müdürümüze çalışmalarından dolayı teşekkür ederim.Ancak bayburt eğitimine katkılarından çok zararları olan fatih ulurca ile fikret özbey in güzelliklerin olduğu yerde olmaları bence gereksiz...

Avatar
arifane 9 yıl önce

tebrikler çok güzel bir faaliyet

Avatar
aydın olcan 9 yıl önce

basri bey ağzına sağlık tespit mükemmell....