Sezona deplasmanda aldığı Kızılcabölükspor yenilgisiyle başlayan Çorum Belediyespor, sahasındaki ilk maçta Sebat Proje Trabzon Akçaabat karşısında pozisyon bulmakta zorlanırken, son bölümlerde rakibin ikram ettiği penaltı sonucu Turgay’ın attığı golle 1-0 kazandı ancak çok zorlandı.
Çorum Belediye, Trabzon temsilcisi karşısında maça etkisiz başlarken, karşılaşma boyunca baskı kuramadı. Bunda, sahaya sürülen kadronun yanlışlığı da büyük etkendi. Geçen sezon savunmanın göbeğinde görev yapan Nedim-İmam ikilisinin bozulup Nedim’in önliberoya çekilmesi, İmam- Akın ikilisinin uyumsuzluğu, orta alanda Oğuzhan-Nedim uyumsuzluğu nedeniyle Belediyespor etkisiz kaldı. Kanatlar da iyi çalışmayınca işler daha da zorlaştı. Bu durumda gol tamamen Turgay’ın şahsi becerisine kaldı. Koskoca ilk yarıda tribünleri ayağa kaldıran tek pozisyonda, uzatmada Turgay’ın mükemmel pasında Murathan topu auta attı. Gökhan ve Emir’in takımdan ayrılması üzerine transfer edilen Çağlar’ın iki maçta iki gol atmasına rağmen kulübede oturtulması ve ısrarla Kıvanç’a golcü kimliği verilmeye çalışılması umarım telafisi zor kayıplara neden olmaz.
Trabzon temsilcisi ilk 20 dakikada ayağa oynayarak Belediyespor’un tempo yapmasına izin vermedi. Ancak çok sayıda pas hatası yapmaları nedeniyle onlar da etkili olamadılar.
İkinci yarıya iki takım da ilk yarıdaki onbirleriyle başladı. Benim gibi birçok izleyici Yavuz Hoca’dan Çağlar’ı oyuna alarak başlamasını bekledi. Ancak Çağlar 70.dakikada oyuna girebildi. İlk yarıdaki sıkıntı ikinci yarıda da devam etti. İki takım da pozisyon bulmakta güçlük çekti. 73.dakikada Turgay’ın pasında Buğra karşı karşıya pozisyonda topu auta gönderdi.
Sahada adım atacak hali kalmayan Buğra yere kapaklanıp kalınca ancak değiştirildi. Buğra’nın bittiğini kenar yönetim çok geç görebildi.
Maçın gidişatı, berabere biteceği yönündeydi. Ancak, 81.dakikada Sefa’nın taç atışından ceza sahasına gönderdiği top maçın kaderini değiştirdi. Trabzonlu futbolcular penaltı yaptırarak Belediyespor’a 3 puanı hediye ettiler.
Duran toplarda kim nerede duracak bilmiyor. Özellikle köşe atışlarında ne ön direk ne arka direk organizasyonu yok, kaleciyi rahatsız eden yok. Bu yüzden kaleci çok rahatlıkla her yan topu çıktı aldı. Frikikleri kimin kullanacağı maçtan önce belirlenmeli. Yoksa sahada çirkin görüntülere neden oluyor. Bunun yanında, geçen sezondan kalan basit kart görme hastalığı devam ediyor.
Sonuç olarak, Belediyespor henüz sezona hazır değil. Özellikle deplasmanlarda kazanması çok zor görünüyor. Geçen sezonki kadrodan gönderilen bazı oyuncuların yeri doldurulamamış. Sezonun ilk iç saha maçı olmasına rağmen tribünler neredeyse bomboş. Bir şekilde seyircinin tribüne çekilmesi gerek. Çorumluların da, ilin tek profesyonel takımına sahip çıkması lazım. Başarı ancak bu şekilde gelir.
Hakem Adem Sarıtaş, genelde iyi bir yönetim sergiledi. Verdiği penaltı kararı da doğruydu. Yardımcılarıyla uyumu da iyiydi.