Şampiyonluk hesapları yapan Çorum Belediyespor, Başkent ekibi Adliyespor karşısında ilk 11 dakikada 2-0’lık avantaj yakalamasına rağmen, bu üstünlüğünü koruyamadı ve bireysel hatalar sonucu yediği gollerle 1 puana razı olmak zorunda kaldı. Zirve ile aradaki puan farkı 7’ye çıktı.
Belediyespor maça kötü başladı. İlk görüntü iç açıcı değildi. Belediyespor’un nasıl gol atacağını düşünürken, duran toplardan peş peşe iki gol geldi. Ne ilginçtir ki, iki gol de stoperlerden geldi. 5.dakikada İmam, 11.dakikada da Akın Belediyespor’un gollerini atan oyuncular oldu.
Belediyespor’un ikinci golünden sonra herkes gibi biz de maçın farka gideceğini, Belediyespor’un patlama yapacağını düşündük. Ancak 20.dakikada savunmada derinliğin kaybolduğu bir anda Murat Almış farkı bire indirerek Belediyespor için sıkıntılı dakikaların başladığının işaretini verdi.
33.dakikada Sefa’nın sakatlanıp oyundan çıkması Belediyespor için bir başka şanssızlıktı. Belediyespor ilk yarıyı 2-1 önde bitirmesine rağmen ortaya konan futbol ikinci yarı için umut verecek cinsten değildi. Aynen de öyle oldu.
İkinci yarının büyük bir bölümü konuk takımın üstünlüğü altında geçti. Belediyespor skoru korumak için zaman çalmaya erken başladı. Dalga dalga gelişen Adliyespor atakları golün habercisiydi. Nitekim 71.dakikada kaleci Fatih’in amatör bir kalecinin bile yapmayacağı hata sonucu Belediyespor kalesinde beraberlik golünü gördü. Doğrusunu söylemek gerekirse, Fatih’in böyle bir hata yapabileceğinin sinyallerini sezon başından beri almaktaydık. Adliyespor’un ikinci golünde kaleci Fatih kadar barajın da hatası büyüktü.
Kaleci Fatih’ten tutun da en ileri uçtaki Çağlar’a kadar iyi diyebileceğimiz bir futbolcu yoktu sahada. Özellikle Çağlar ve Turgay aldıkları her topu kaleye vurdular. Turgay’ın gereksiz çalım sevdası çok top kaybedilmesine neden oldu.
Belediyespor savunması evlere şenlikti. Orta saha Belediyespor’un kanayan yarası. Nedim-Furkan ikilisi arasındaki uyumsuzluk çok açık bir şekilde belli oluyor. Bu ikili hücuma hiç katkı sağlayamadı. Kanatlar savunmaya yeterince yardım etmedi. Çağlar ve Turgay’daki düşüş sürüyor. Tüm bunların yanı sıra, Teknik Direktör Yavuz İncedal’ın oyuncu tercihlerinde bazı yanlışlıklar olduğunu da söylemek lazım.
Şampiyonluk hesapları yapan Belediyespor, 8 maçın 5’inde berabere kalırken sadece 2 kez kazanabildi. Bu tablo elbette şampiyonluk için yeterli değil. Belediyespor eğer şampiyon olmayı istiyorsa, yenilmemek için değil, kazanmak için oynamalı. Hele de iç sahada 2-0’dan puan veriyorsa bir yerde büyük bir hava var demektir. Rakip takımların kondisyon olarak Belediyespor’dan daha iyi olması, yine son bölümlerde Belediyespor yerine rakip takımların çok adamla gol araması üzerinde durulması gereken konular olarak dikkat çekiyor.