• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ALİ KOCATEPE

Kocatepe Yazz Korosu

ali.kocatepe@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.07.2014, 00:00
Fikir ortak çıktı ama koronun adını Banu buldu... Banu (Karakuş) bir kaç yıldır yakın görüştüğümüz bir kardeşimiz. Tam bir atom karınca. Ben Toplu İğne beste yarışmasında "Hey Gidi Dünya Hey" diyerek yarışırken meğer o da Üsküdar'da gözlerini dünyaya açıyor ve bebek çığlıklarıyla "Ben geldim" diyormuş...
Aslında ağır ceza hakimi ve mesleğini sürdürüyor. Hani şu Karadayı dizisinde Bergüzar Korel'in canlandırdığı hakima hanım gibi. Ama o ilaveten usta bir radyo program yapımcısı, Şişli Belediyesi'nin de Kültür Müdürü olarak ortaya çok hoş programlar çıkarıyor. İstanbul Üniversitesi Devlet konservatuarı'nda bale ve tiyatro eğitimi almış, gazetecilik, oyunculuk, seslendirme, dublaj, drama ve kişisel gelişim eğitimleri veren biri. Marifetleri ve yaptığı işler saymakla bitmez de, ben niye Banu'yla başladım yazıya?
***
50'inci sanat yılımı kutlayacağım organizasyonda konserin ilk şarkısı "Akdeniz Çocukları"nı seslendirecek koro projesi onun eseri. Neredeyse tiyatrocu, sinemacı, müzik sanatçısı genç kuşak 40 kişiyi bir araya toplayacaktı. Kiminin film çekimleri, kiminin turnesi derken 18 kişilik bir kadroyu kesinleştirdi. Aslı Omağ, Ayça Tekindor, Ayça Varlıer, Ayta Sözeri, Barbaros Uzunöner, Barış Hayta, Engin Hepileri, Ezo, Hakan Bilgin, Kemal Başar, Laçin Ceylan, Mert Fırat, Nila Fırat, Pamela, Ruhi Sarı, Selen Uçer, Vatan Şaşmaz ve Veysel Diker'den oluşan koroya da "Kocatepe Yazz Korosu" adını verdi. Koronun şefliğini de yine o geceyi renklendirecek ve "Dostluğa Davet" adlı şarkımı akapella seslendirecek Boğaziçi Caz Korosu'nun şefi Masis Aram Gözbek'e teklif etti.
***
Banu'nun enerjisiyle ve destekleriyle sanki 75'inci sanat yılımı da kutlarım umuduna kapılıyorum. 68, 78 kuşakları derken, 90'lardaki, 2000'lerdeki değişimi yaşayıp, bugünün gençleriyle de kaynaşarak altın yıllarıma girmek beni müthiş motive ediyor. Gençlerin, onlara miras bıraktığınız şarkıların ve prodüksiyonların bir sabun köpüğü olmadığını size hissettirmeleri çok güzel bir duygu. Anlatacak çok şey var ama biz muhabbeti değiştirelim...

ŞEKER Mİ, ŞÜKÜR MÜ?

Bugün Ramazan ayı bitiyor, yani Ramazam Bayramı'nın arefesi. Yarın, Şeker Bayramını kutlayacağız. Tarihçi Murat Bardakçı, "Şeker Bayramı" isminin kaynağını şöyle açıklıyor: "Arapça şükür ve şeker aynı kökten geliyor. Benzer şekilde yazılıyor. Ancak metin haline göre farklı okunuyor. Yanlış okuma sonucu şükür yerine şeker bayramı denmiş..."
Ramazan, Şeker ya da Şükür Bayramınız kutlu olsun. Bir de tavsiyem var... Aman şekerden olabildiğince uzak durmaya çalışalım. Çocuklarımızı da şekerle yüklemeyelim. Sağlık uzmanları sağlığımızın bir numaralı düşmanı olarak şekeri gösteriyorlar.

ÇOLPAN İLHAN'IN ARDINDAN

Bayram öncesi şok bir haberle sarsıldık. Güzel İzmirimin yetiştirdiği yüzü güzel, içi güzel kadın Çolpan ablamızı bir kalp krizi sonucu yitirdik. Yakınında olanlar şu sigara illetinden bir türlü kurtulamamıştı diyorlar...
Bugün, "Kamelyalı Kadın" Çolpan İlhan "Yalnızlar Rıhtımı"nda tanıştıkları ve birbirlerini deli gibi sevdikleri Sadri'siyle buluşmaya gidiyor.
Kerem kardeşimin ve torun Sadri Alışık'ın, tüm yakınlarının ve sevenlerinin başları sağ olsun...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA