• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

Gazete kokusu

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.10.2014, 00:00
Günlük yaşamda yüz kelimeyle konuşan ve kendini ifade etme biçimi olarak 140 karaktere 'eyvallah' diyen kuşak, bir ara benim de "eyvah ne olacak yazılı basının sonu" şeklinde düşünmeme sebep oldu; itiraf ediyorum. Bir süre sonra kitap basılmayacak, gazeteler kapanacak! Durmaksızın haberler yapıldı, köşe yazarları yorum yaptı. Satışlar kötü gidiyordu, internet eve değil, cebe hatta avucumuza girmişti; bu durum elbette endişeyi körükledi. ABD'de yayınlanan bazı dergi ve gazeteler dijital yayına geçeceklerini duyurdu... Ancak ve çok şükür gelinen nokta gösteriyor ki, yazılı basına olan ihtiyaç bitmeyecek.
***
Kağıt, kitap ve gazete kokusunun yerini ne doldurabilir? Gazete ve kitap kokusuna aşık olan bir ben değilim muhtemelen. Belki birkaç nesil sonra, kokusunu almadıkları için gazeteyi eline alarak okumak ihtiyacı duymayacak insanlar. Ama bugün durum öyle değil; kağıt kokusunu anne/babalar unutturmayacak gibi görünüyor evlatlarına.
***
120 yıldır yayınlanan ve her günü bir gün önceden daha iddialı ve heyecanlı, genç bir gazete Yeni Asır. Şaka gibi, bugün tez hazırlıyor olsam yöneticilerin kapısını çalardım. Büyük bir başarı, dünya genelinde de öyle. Ne olacak yazılı basının sonu diye düşünenlere cevap, uzun süreli yayın imkansız diyenlere somut bir örnek... Hafta başında son derece seçkin bir katılımla yeni yaşına girdi gazetemiz; Turkuvaz Medya Yönetim Kurulu Başkan Vekilimiz Serhat Albayrak, Turkuvaz Medya Ege Temsilcisi Hüseyin Kocabıyık ve Yayın Yönetmenimiz Şebnem Bursalı ev sahipliğinde Ege'yi değil, tüm ülkeyi kucakladık aslında. 120 yıl, bugün gelinen nokta ve Yeni Asır'ın durduğu yer gösteriyor ki, iki artı iki her zaman dört etmiyor. Gazete kokusu dünyanın en güzel kokusu olmaya devam edecek, umudunu yitirene gazetemizi okumasını tavsiye ederim.

İki Hülya

* Kapak kızı ve 'celebrity' olarak Hülya Avşar! Şamdan Plus Dergisi'nin 10. yıl özel sayısının kapağında, bakmaya doyamayacağınız fotoğraflarla. Nazan Ortaç'ın yaptığı leziz röportajda son derece içten bir Hülya var karşımızda. Hayallerini anlatıyor, çekeceği filmin gişe rekoru kıracağını söylüyor; eski kocasının boşanması hakkında yorum yapıyor, kızını anlatıyor. Her zaman aynı açıklamaları yapıyor, yeni bir şey söylemiyor diyenler röportajı bir daha okumalı zira bir röportaj spot ve başlıktan oluşmaz. Tebrikler Nazan... Eleştiri yapanlar hep kıskananlar.
* Televizyon yıldızı Hülya Avşar! Kendi gibi değil de 'star Hülya' gibi olduğu zaman dayanılmaz birine dönüşüyor. Sıkıcı, itici... TV8'de başlayan ama birkaç yayın sonra akşam kuşağına geçeceği söylenen 'Hülya Avşar Show'daki Hülya'yı sevmiyorum. Elini, kolunu, ayağını nereye koyacağını bilmeyen yeni yetme müzik programı sunucuları gibi. Hülya'nın en başarılı televizyon programı bir kanalda masa başında yaptığı sohbet programıydı. Bir de jüri üyesi olarak şahane çünkü kendisi olabiliyor yarışma programlarında.

Gördüm, duydum, söyledim

* Sinem Kobal ve İbrahim Çelikkol iki gün önce bir AVM'de görüntülenmiş. Tüm gazetelerde aynı fotoğraf var ve imza yok! Magazincilerin 'havuz sistemi'ni biliyorum ama bu sebeple özel haber olamıyor ne yazık ki! Fotoğrafı ben çeksem kimseye haber vermez ve muhtemelen havuzdan şutlanırdım... Havuzları sevmem zaten.
* Wheather Channel'in kurucusu meteorolog John Coleman, "Küresel ısınma diye bir şey yok" demiş. Bilimadamlarını yanlış açıklamalar yapıyorlar diye suçlayan ve dünyada yaşanan değişikliklerin normal olduğunu söyleyen Coleman, acaba Ekim ayında Kuzey Ege'de deniz suyunun ılık olmasını nasıl açıklar merak etmekteyim.
* Ayşe Kulin'in yeni romanı 'Handan' hemen okunmalı. Uzun zamandır Ayşe Kulin'den sıkı bir kadın hikayesi beklemekteydim, bakalım "her güçlüğe, her şarta göğüs geren ve asla pes etmeyen bir kadın" dediği Handan'ın hayat mücadelesi nasılmış.
* Canan Tan'ın 'Pembe ve Yusuf'unu bitirdim, çok beğendim; her karaktere aşık oldum. Film olsun isterim. Canan Tan'ı acaba kim ne zaman kandıracak da bir diziye veya filme roman kahramanlarını taşıyacak?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA