• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bayraklı İzmir’in emlak yıldızı ! ERKİN USMAN

Bayraklı İzmir'in emlak yıldızı !

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.07.2014, 00:00
Emlak sektörünün en hareketli olduğu ilkbahar ve sonbahar dönemleri
saptamasının artık geçerli olmadığı, emlak hareketlerinin artık her dönem çok yoğun geçtiği belirtiliyor. Evlilik sezonunun da etkisiyle Ankara, İzmir ve İstanbul gibi büyük illerin kiralık konutlarında büyük artışlar söz konusu
İstanbul'da kira fiyatlarının son 3 ayda en çok artış gösterdiği bölgelerin Gaziosmanpaşa, Kadıköy ve Beşiktaş olduğunu belirten Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun şunları söylüyor:
"Kiralıklarda metrekare fiyatı Gaziosmanpaşa'da 19,5 TL'ye, Beşiktaş'ta 41 TL'ye, Kadıköy'de ise 39 TL'ye çıktı. Gaziosmanpaşa'da son bir yılda yüzde 125 değer artışı yaşandı. Bir konutun kira değeri ortalama 17 yılda amorti ettiği ülkemizde bu süreyi inanılmaz kira değer artışıyla o bölgede 11 yıla kadar indirdi."
***
Ankara ve İzmir'de de kiralık metrekare fiyatlarında çok büyük artışlar kaydedildiğini belirten Erilkun, Ankara'da en fazla pirim yapan bölgenin Yeni Mahalle olduğunu ve metrekare fiyatlarının 7,5 TL'ye çıktığı bu bölgenin de son 6 ayda yüzde 8 pirim yaptığını belirtti. İzmir'de ise son 3 ayda yüzde 10,5 kira artış oranı ile metrekare fiyatı 9,3 TL'yi bulan Balçova ile, yüzde 9,6 artış oranıyla Bayraklı'nın başı çektiğini söyleyen Hakan Erilkun; "Emlak gelecek dönemin de en gözde yatırım aracı olmaya devam edecek. Özellikle büyükşehirlerde alım kararlarını hemen hayata geçirenler kiralardan kurtulma şansını yakalacaklar" diyor.

kentten

Çeşme'da takı sergisi

Ticaret Borsası eski Başkanı ve AK Parti eski İzmir Milletvekili olan İzmir Gücü Spor Vakfı Başkanı (İZVAK) Tuğrul Yemişçi'nin kızı Yeşim Kopmaz'ın Çeşme'deki takı sergisine büyük ilgi var.
Boyalık'taki Rooms Smart Luxury Hotel beş sanatçının çalışmalarının yer aldığı bir takı sergisine ev sahipliği yaptı. Katılımın hayli yoğun olduğu Luce By Yeşim Kopmaz adlı serginin küratörlüğünü de üstlenen takı tasarımcısı Yeşim Yemişçi Kopmaz'ın yapıtlarıyla birlikte tanınmış tasarımcılar Semra Ecer, Mine Akın, Gamze Taner ve Leyla Tekbulut'a ait yaklaşık 150 parça sergilendi. Fiyatları 150 lira ile 2 bin lira arasında değişen tasarımlara İzmirliler ve tatilini Çeşme'de geçiren turistler büyük ilgi gösterdi.

hayattan

Spikerlerden inciler

Spikerlerin ve yorumcuların futbol tarihine geçen ifadelerini derleyen UEFA, Türkiye'den 4 ismin maç anlatımı sırasında kullandığı sözlere de yer verdi. UEFA'nın internet sitesi, Avrupa'daki futbol spikerleri ve yorumcularının, unutulmayan sözlerini bir araya getirdi. Listede Ertem Şener, Can Bartu, Ümit Aktan ve Emre Tilev'in şu cümleleri de yer aldı:
Can Bartu: "(Devre arasında oyundan alınan Beşiktaşlı futbolcu Alan
Walsh'la ilgili) Walsh'un ikinci yarıda oyuna hiç etkisi olmadı. Aslına bakarsan onu oyunda hiç göremedim."
Ümit Aktan: "(Galatasaray'ın 1997-1998 UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme
turunda Sion'u 4-1 mağlup ettiği karşılaşmayla ilgili) Sion takımının adı, bu akşamdan sonra "depreSION" olmalı."
Ertem Şener: "(Beşiktaş'ın 25 Kasım 2009 tarihinde Manchester United'ı
1-0 yendiği UEFA Şampiyonlar Ligi maçında kaleci Rüştü Reçber'in art arda yaptığı kurtarışlar sonrası) Aferin Rüştü, aslanım Rüştü. Ellerinden öpüyorum Rüştü. Her yerinden öpüyorum, her yerinden."
Emre Tilev: "(Beşiktaş'ın 2011-2012 UEFA Avrupa Ligi sezonunda Stoke
City ile oynadığı maçta, Ricardo Quaresma'nın şutunun direkten dönmesi üzerine) Kim koydu o direği oraya."

küpe
Korunması lazım gelen dört şey vardır. Gözün, dilin,kalbin ve hevesin.
A. Hubeyk

günün fıkrası

Niye hoşlanırmış?

İskoçyalının biri hem Korsika'yı, hem de İtalya'yı ziyaret etmişti. Dönüşünde ona iki memleketten hangisini beğendiği sorulduğunda tereddütsüz:
"Korsika'yı tabii..."
diye cevap verdi.
Sebebi sorduğunda izeh etti:
"Korsika'daki otellerde çalışan garsdnlar insandan bahşyiş istemekte acizler. O kadar tebeller ki, ellerini uzatmak onlar için bir angarya!..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA