• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Burçin ile Fıstık ERKİN USMAN

Burçin ile Fıstık

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.07.2014, 00:00
Belçikalı Rose Temmerman, 1960'lı yılların başında Brüksel'e gelmiş Celal Tezişler'i tanıyor ve bu yakışıklı Türk denizcisine vuruluyor. Kendisi burjuva ailesi kızı olan bayan Rose, Celal'in Türkiye'ye gitme teklifine hayır diyemiyor ve Anadolu topraklarına geliyor.
Malı mülkü olduğunu söyleyen Celal'in yalanı ortaya çıksa da, kandırıldığını anlasa da aşkını bırakmıyor ve Türkiyeli oluyor. Evleniyorlar. Bu aşkın 5 meyvesiyle İstanbul'da, Bursa'da güzel günler yaşıyorlar.
Kısa zamanda Türkçeyi öğrenen Rose Temmerman artık Ayşegül Tezişler'dir. Mutlu bir eş ve 5 çocuk annesidir.
Ne var ki her güzelin bir çirkini, her inişin bir yokuşu olduğu gibi mutlu geçen yılların da mutsuz bir sonu olacaktır.
Celal Tezişler ölür. Aile dağılır. Çocuklardan birisi Belçika'ya yerleşir, 3'ü İstanbul'da kalır. O da oğlu İzzet ile İzmir'e yerleşir. Bir ara Marmaris'te de yaşarlar.
İzzet, eşinden ayrılmıştır ve 3-4 günlük kızı Burçin de onunladır. Ayşegül Tezişler, Burçin'e hem babaannelik hem annelik yapar. 17 yıl boyunca... Burçin, "Benim gerçek annem o!" diyor. Tapıyor adeta... Ekliyor; "İyi ki de onun elinde yetişmişim!"
Yaz tatillerini Sarımsaklı'daki yazlıklarında geçiriyorlar. Burçin'e Sarımsaklı'nın o eşsiz güzellikteki kilometrelerce uzanan kumsalında rastladık. En iyi arkadaşı Fıstık ile yuvarlanıp duruyordu kumsalda. Hem güneşleniyorlar hem sevişiyorlardı. Fıstık'ı 2 yıl önce başıboş dolaşırken bulmuştu Sarımsaklı'da... Fıstık 3 yaşında Labrador Sibirya Kurdu... Sanki Burçin'in kızı, sanki yeğeni...
Burçin 17 yaşında lise son sınıf öğrencisi.
Onların aşkı babaannesinin, pardon annesi Rose Temmerman'ın Türkiye aşkı gibi. Tutkulu, vazgeçilmez!

pazar öğüdü
Islak mayo çok tehlikeli

Sıcak yaz günlerinde serinlemek isteyenler özellikle de çocuklar havuza veya denize koşuyor. Yoğun olarak kullanılan havuzlarda insanların burun floralarında, cilt üzerindeki bakteriler, idrar ve genital akıntılara bulaşmış tüm mikropların havuz suyuna geçtiğini söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. İsmail Gönen, "Çocuklar tüm bu bakterilere karşı erişkinlere göre çok daha duyarlıdır. Deniz ve havuzdan sonra sadece havluyla kurulanmak işe yaramaz. Bakterilerin üremeleri için uygun ortam oluşturan nemli mayoların çıkarılması gerekir. Denizden ya da havuzdan çıktıktan sonra mutlaka duşta yıkanmalı ve sonrasında kuru elbiseler giyilmelidir" diyor.
Gönen çocukları idrar yolları enfeksiyonlarından korumanın yollarını anlattı:
"İnsarların burun floralarında, cilt üzerindeki bakteriler, idrar ve genital akıntılara bulaşmış tüm mikroplar havuz suyuna geçiyor. Çocuklar tüm bu bakterilere karşı erişkinlere göre çok daha duyarlıdır. Sağlık için gerekli şartlara sahip olmayan havuzlar dışında kimi zaman da kanalizasyon bulaşan deniz suyu çocuklarda birçok enfeksiyonu, özellikle idrar yolu enfeksiyon riskini artırabiliyor. Bunun yanında kanalizasyondan bulaşan deniz suyu, kulak enfeksiyonları, göz iltihabı, ciltte mantar ve ishal gibi sindirim sistemi sorunlarına da yol açabiliyor.

Yarın Bayram...
Hızlı adamın tekiyim. Sevgili okurlarımın mübarek Ramazan Bayramlarını şimdiden kutluyorum. Yüce Tanrımın hepinizi çoluk çocuğunuz ve eşleriniz, hasılı tüm aile fertlerinizle mutlu kılmasını niyaz ediyorum.
Şimdi bana üç-dört günlük bayram izni...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA