• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’de Bizans oyunları ERKİN USMAN

CHP'de Bizans oyunları

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.08.2014, 00:00
Kendileri gibi düşünceleri de geçen yüzyılda kalmış, bugünkü konumlarını hep atamalarla elde etmiş, parti içi demokrasiye inanmamış kişilerin istemleri doğrultusunda yapılacak bir kurultay CHP'ye yeni bir katkı sağlamayacak.
Kahve içmek için kendini ziyaret eden bir adayı, "Benim adaylığımı destekliyor" şeklinde basına sızdırmak, mezhepsel konuları gündeme getirmek, çeşitli vaadlerle delege "avına" çıkmak, yenilenmeyen "eski kafalardaki" yerleşik "Bizans" oyunları ile partiyi ele geçirme çabalarının hiç kimseye, partiye ve ülkeye yararı yok.
***
CHP'nin "Karanlıklar Prensi" Ahmet Kadıbeşegil, parti içindeki gelişmelerle ilgili "Beklenen kurultayı farklı bir açıdan değerlendirmek gerekir" diyor ve ardından soruyor:
"Kılıçdaroğlu, sadece son cumhurbaşkanlığı seçimindeki tutumu ile mi başarısız?"
Şimdi, "Karanlıklar Prensi'ni dinleyelim:
"Genel başkan seçildiğinden bu yana birçok hatalar yaptı. Bunlar arasında en önemlileri, bir kaçı hariç çalışma arkadaşlarını iyi seçememesi, Türkiye ve halkın önüne yeni bir gelecek ve hedef gösteren politikalar üretip koyamaması hatalar zincirinin en önemli halkalarıdır."
***
Karanlıklar Prensi'nin "Kılıçdaroğlu genel başkanlığı bırakmalı mı?" sorusuna yanıtı okkalı bir "Evet" oldu ve devam etti:
"Fakat bu kendilerine yeni bir konum arayışına giren, ilkelere göre değil kişilere göre politika yapan, parti içi demokrasiyi özümsemeyen, yerel ve genelde partilerine bir katkı koymayan kişilerin istemi ile olmamalıdır."
* * *
Bu değişim, yeni yapılacak "ön seçimli" kongrelerde seçilecek, geleceği öngörebilen ve buna göre partiyi yeniden yapılandıracak, kadın ve gençlerin çoğunlukta olduğu bir delegasyon yapısı ile sağlanmalıdır. Tabana ve halka dayanan bu kadrolar yeni bir genel başkan hatta "liderini" bulur. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.
CHP'nin çıkış noktası budur.
Şu da unutulmamalı, kurultay salt CHP'nin değil sonuçları itibariyle Türkiye'nin sorunudur.

küpe

Küçük çocukların derdini küçük görmemeli.
Firdevsi

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA