• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP İzmir’de kılıçlar hazır ERKİN USMAN

CHP İzmir'de kılıçlar hazır

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.10.2014, 00:00
CHP, son yerel seçimlerde İzmir'i kazandı ama 5 ilçeyi kaybetti. CHP, "'kale" olarak nitelendirdiği İzmir'de, yerel seçimlerden güç kaybederek çıktı. CHP, İzmir'de, Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna Aziz Kocaoğlu'nun 3'üncü kez oturmasının sevincini, bazı ilçelerde ise hakimiyeti kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı.
Bu anlattıklarımız geçtiğimiz 30 Marttaki yerel seçimden geriye kalanlar.
Önümüzde "partilerimizin kader" olarak nitelendirdikleri "Genel Seçimler" var. Sonuçlara ilişkin her parti için değerlendirme şu: To be or not to be....
* * *
CHP'nin İzmir milletvekili kadrosu her iki bölgede şöyle:
1. Bölge: Güldal Mumcu, Rıza Türmen, Oğuz Oyan, Musa Çam, Hülya Güven, Erdal Aksünger.
2. Bölge: Alaaattin Yüksel, Mustafa Balbay, M. Ali Susam, Rahmi Aşkın Türeli, Aytun Çıray, Birgül Ayman Güler, Mustafa Moroğlu.
Parti içinde bir ufuk turu yapanların karşılaşacakları gerçek şu: Bu milletvekillerinin hepsi aday.
* * *
Bu tablonun bir de örgüt cephesi var.
Parti içinde dört yıla yakın süre çalışanlar, milletvekili olmak için "hayal kurma" ile birlikte "kulis çalışmalarını" sürdüren bir cephe ve kitledir bu.
Ve, bu kitlenin çok ama çok önemli bir kısmı dayatmaya başladı:
"Zafer için, CHP'deki tüm üyelerin katılacakları bir ön seçim şart."
Ve, bu kitlenin kısa süre içinde derleyebildiğimiz bir parçasında yer alan isimler şöyle:
Şener Akdemir, Berrin Dilekçi, Nazik Işık, Tacettin Bayır, Adnan Alabay, Recai Acar, Cevat Durak, Ali Karaege, Ali Engin, Cevdet Tümtürk, Muammer Gezginci, Cihan Türsen, Serdar Değirmenci, Murat Haluk Öncel, Nevzat Kavalar, Mehmet Eriş, Yücel Özen, Hakkı Berksü, Elfin Tataroğlu, Bekir Keskin, Ülkümen Rodoplu, Kemal Karataş.

bölgeden

Konya kürsüsünde bir Torbalılı

Geçtiğimiz günlerde Torbalı Ticaret Odası (TTO) Kayseri-Konya ve Nevşehir'e bir iş gezisi düzenledi. Gezi oldukça verimli geçmişe benziyor. TTO'nun genç ve dinamik Başkanı Abdulvahap Olgun'dan Torbalı zeytin kolonyası istemek için aradığımda gezinin nasıl geçtiğini sordum:
"Abi, son yılarda ivme yakalayan Kayseri-Konya modelini inceleyip önemli iş bağlantıları yaptık" dedi.
Olgun; gıda geri dönüşüm, vinç kaldırma makinaları, tarım ve hayvancılık sektöründe önemli iş bağlantıları yapıldığını söylüyor.
Bu arada TTO Başkanı Abdulvahap Olgun Konya Ticaret Odası'nın 100 kişilik meclisinde konuşma yapıp işadamlarına hitap etmiş. Söze başlarken "Sevgili Konyalılar ben şimdi yabancı bir kürsüde heyecanlanmıyorsam nedendir, bilir misiniz" demiş. Konyalı işadamları biraz mırıldandıktan sonra Olgun sözüne devam etmiş:
- Ben sizin eniştenizim. Eş tarafından biz de Konyalı sayılırız. Sizde bir söz vardır. Hani sizde hanım köylü, derler ya. Biz de biraz öyle olduğumuz için bu kürsüde heyecanlanmıyoruz."
Konyalı işadamları bu sözden sonra basmışlar alkışı. Gezi boyunca Torbalıları bağırlarına basmışlar. Gelmiş etli ekmekler, gitmiş fırın tandırlar.. Bizim Vahap Olgun kurnazdır, işini bilir. Enişte muhabbetine hem Torbalıları el üstünde tutturmuş hem de geziye katılan işadamları için önemli bağlantılar sağlamış. Peki, sevgili Vahap bu kadar ticari zekayı nerede kazandı diye sorarsanız cevabı şu olur. Konya'ya gelmeden önce 2 gün Kayseri'de kalmış da ondan.

fıkra
Günün konusu

Bir meteoroloji istasyonunun müdürü, sabah o günün hava raporunu hazırlayan bölümün şefine yaklaşıp şöyle dedi:
"Bugünkü raporunuza hava öğleden sonra açık ve güneşli geçecek diye yazın."
Şef biraz şaşkın:
"Emin misiniz?" diye sordu.
Müdür:
"Tabii..." dedi ve ekledi:
"Çünkü şemsiyemi kaybettim, akşam üstü tenis oynamaya gideceğim, bizim hanım da bahçede arkadaşlarına bir çay partisi verecek."

laflama
* İnsan sevdiğine şaklabanlıklar yapıp durursa, YAR DAMARI çatlamış demektir!
* Bir DAYIM yok bu devirde. Bu yüzden depresyon-DAYIM!
* Allah'tan kuldan utanıp sıkılmadan HARAM yiyebilene, yalnızca HELAL olsun derim usta!
* Seninle artık içmem abi. Dünya ahiret hacımsın!
* Kaptan şoförünüz konuşuyor. Azıcık susun be. İki dakika uyutmadınız insanı be!
* İnek öldü. Öküz ineğin kırkı çıkmadan evlendi!
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA