• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Vur vur inlesin GÜRKAN ERTAÇ

Vur vur inlesin

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.10.2014, 00:00
Birinci Ligde perde pazar günü bir dev maçla aralanıyor, İzmir'in şampiyon adayı ARKAS, güçlü rakibi G.Saray ile Atatürk Salonunda 17.30'da karşılaşacak. Ligde İstanbul'dan 4, Ankara'dan 3, İzmir, Bursa, Erzurum, G.Antep ve Gümüşhane'den birer, toplam 12 takım var. ARKAS sezona büyük transferlerle giriyor. Fransa Milli Takımının yıldızlarından Kevin Tillie'yi kadrosuna kattı. Tillie daha önce manşet ve smaçlarıyla büyük randıman alınan Bravo'yu aratmayacak bir yetenek. Kanadalı Gavin Schmitt ile Gordon Perrin, Sloven Matevz Kamnik ve F.Bahçe'den alınan Küba'lı Marshall ARKAS'ın vurucu timi. Tek merak edilen, pasörler Mustafa ile Yiğit'in takımı oynatma konusunda ne derece başarılı olacakları. Son şampiyon Halk Bankası, F.Bahçe'yi 3-1 yenerek Şampiyonlar Şampiyonu oldu. G.Saray'dan pasör Ulaş'ın yanında, Juantorena, Sokolov ve Kubick gibi ünlü smaçörleri var. F.Bahçe yine Miljkoviç'in sırtında yürüyecek gibi. Nikiç ve Belçikalı Wout Wijsmans yeni gözdeleri. İst.Belediye, Matiç, eski Fenerli Coskoviç ve Antonovich'le yine şampiyon adaylarına sert rakip olur, o kadar. Bana göre şampiyonluk ARKAS ile Halk Bankası arasında paylaşılır.

Şampiyon Ege'den çıkar


Bayanlar Voleybol 2. Ligi'nde ilk hafta Ege Takımlarının gövde gösterisine sahne oldu. Karşıyaka Asrın Grup, Rota Koleji, Salihli Belediye, Arkas, Seramiksan ve Işıkkent haftayı galibiyetlerle kapadı. Erkeklerde BALSPOR Chokoliva rakibine set vermedi. Görünen o ki hem bayanlarda, hem de erkeklerde iki şampiyon çıkarabiliriz. Bayanlarda bu hafta birbirinden güzel maçlar var. Pazar günü 14.00'te Gaziemir'deki Rota Koleji-Seramiksan maçı nefesleri kesecek. Aynı günü 14.30'da ARKAS-TVF Spor Lisesi, 15.00'te Samihli Belediye-Işıkkent ve 16.00'da da Asrın Grup KSK-Balıkesir B.Ş.Belediye maçları var. Yarın erkeklerde Balspor Chokoliva, Karahisar'ın konuğu olurken, TFL Altekma, 14.30'da Seydişehir'i ağırlayacak.

FİLEDEN KISA KISA
* Bayanlar Voleybol 1.Ligi ile Türkiye Kupası'nın son şampiyonu VakıfBank sezonu açtı. Yeni transferler Robin De Kruijf, Elitsa Vasileva ve Milena Rasic takımla ilk idmana çıktı. Dünya Şampiyonası'ndan dönen Carolina Costagrande ve Sheilla Castro ise antrenmanda bulunmadı.
* Türkiye Bayanlar Voleybol Ligi ekiplerinden Nilüfer Belediyespor, Bulgar oyuncu Hristina Ruseva'yı (23) transfer etti. Ruseva Dünya Kupası'nda da Bulgaristan Milli Takımında yer almıştı.
* Bursa Büyükşehir Belediyespor, Hırvat oyuncu Ivana Milos ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. Başkan Taha Aydın, Hırvatistan Milli Takımı oyuncularından Milos'un takıma büyük katkı yapacağını söyledi.
* Erkekler Voleybol Birinci Ligi ekibi Ziraat Bankası, 2014-2015 sezonu açılışını yaptı. Başkan Ali Kılıç, "Bu sezon ilk 5 takım içinde yer alıp gelecek yıl Avrupa kupalarına katılmak istiyoruz" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA