• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
DERBİNİN BASİT SORULARI HALİL FİNCAN

DERBİNİN BASİT SORULARI

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.10.2014, 00:00
Sorular ertelenirse, cevaplar daha korkutucu hale gelebilir. Bu yüzden cumartesi günkü derbinin 87. dakikasına kadar ki kısmını görmezlikten gelmemeli. Sneijder'ın iki füzesi olmasa, geriye "Çok iyiydi" diyebileceğiniz kaç futbol enstantanesi kalır?

Derbide kazanan alkışlanır. Hatta her türlü sıkıntı bir 90 dakikayla aşılır. Zannedilir ki bir maçta çözülecek her şey. Yalan yok bazen çözülmüş gibi de durur. Kaybeden için tersi de mümkündür. Süreç çetinleşir, sorun devleşir. Ancak sorular ertelenirse, cevaplar daha korkutucu hale gelebilir. Bu yüzden cumartesi günkü derbinin 87. dakikasına kadar ki kısmını görmezlikten gelmemeli. O halde sıralayalım.
Derbi öncesi junior derbi. Cumartesi saat 12.00. G.Saray ve F.Bahçe'nin U-21 takımları oynuyor. Yıllardır altyapı üzerinden yapılan eleştirilere naklen temas. Normal olan bu takımlardan A takıma futbolcu geçişi sağlamak değil mi? Peki o halde G.Saray U-21 takımında Aydın Yılmaz, Umut Gündoğan, Sinan Gümüş ve Furkan Özçal'ın oynatılmasının mantığı ne? Genç takımlar A takımda şans bulamayan, hazır olmayan isimlerin istihdam yeri olursa bu işi nasıl çözeriz? Ve akşamki derbi. G.Saray'ın temel sorunu ne? Hücum. Basit bir istatistik. 8 golün 3'ü golcüden. Diğer 5'i orta saha ve savunmadan. Hal böyleyken Prandelli'nin tek forvet direnişinin, hücuma katkı olsun diye alınan Pandev'in ortalarda olmayışının, hadi onu geçtik Umut Bulut'un hep ikinci yarılarda hatırlanışının izahı ne? Beşiktaş'ın orta sahası gibi hızlı, topu isabetli kullanan, yelpaze gibi açılıp mikser misali rakip savunmayı karıştıran bir 2. bölgen olmadığına göre körü körüne bu sistemi zorlamanın amacı ne? Ve bunu yapabilen en hızlı isimlerinin yani Bruma'nın hatta Alex Telles'in tribünde olmasının katkısı ne? Tüm bunların paralelinde Burak'ı hazır olmadan ve verim alınamayacak bir sistemle Bruno-Kadlec arasına atmanın getirisi ne?
Ve F.Bahçe. İlk stoper kaybında (Bekir) buraya sol bek Kadlec çekilecekse, diğerinin kaybında da (Bruno) Mehmet Topal'dan yardım istenecekse Serdar Kesimal neden kulübede oturuyor? Sakat sakat oynadığı öne sürülen Emre oynarken, kulübün bu sezonki tek transferi olan Diego neden maçı seyrediyor? 61-85 arası takımın tüm hücumcularının (Webo-Sow-Emenike-Diego) kenarda olması bir hocanın galip gelmeyi istemesi şeklinde nasıl açıklanır? Fenerbahçe gibi bir takım, G.Saray maçı gibi bir sezona can verecek bir maçta 25 dakika forvetsiz nasıl oynar? Bilgisayar oyununda bile cesaret edemeyeceğin bu diziliş, kime ne umut verir? Hepsinden öte son 3 dakikada Sneijder'ın iki füzesi olmasa, diğer 87 dakika adına geriye "Çok iyiydi" diyebileceğiniz kaç futbol enstantanesi kalır? Bu yüzden kendimizi kandırmayalım. Bu ülke futbolunun en önemli derbisi buysa, milli takımın haline ise hiç şaşırmayalım. İyi haftalar.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA