• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
GÜNLÜK LİDERLER LİGİ HALİL FİNCAN

GÜNLÜK LİDERLER LİGİ

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.12.2014, 00:00
Öyle bir lig ki 24 saatte bir liderler değişiyor. Ve en sonunda yine Kartal, zirveye yerleşiyor. Değişen sadece liderler de değil. Tabelalar ve dipnotlar da değişiyor. Üç büyükler ise günden güne gelişiyor

Perşembe günü Beşiktaş'ın, Cuma günü F.Bahçe'nin, Cumartesi G.Saray'ın, Pazar tekrar Beşiktaş'ın lider olduğu bir haftayı geride bıraktık. Değişen ise sadece liderler değil, tabelalar ve dipnotlar da değişiyor. Misal F.Bahçe ilk kez gol adedinde 3'ün üstüne çıktı. Ve yine ilk kez fark da 2'nin üstündeydi. Sivas maçına gelene kadar oynanan son üç maçta (Bursa-Eskişehir-Balıkesir) toplamda 4 gol bulan bir takımın bir maçta 4 gol bulmasını hedefe sarılışın farklı okunuşu şeklinde yorumlayabiliriz. Öyle ki vaziyeti tersten okumakta mümkün. Yani Sivas da F.Bahçe maçına gelen kadar oynanan 3 maçta (Balıkesir-Mersin-Kayseri Erciyes) toplamda 4 gol yemişken, bir maçta hepsini birden gördü kalesinde. Fenerbahçe'nin gelişim süreci için en önemli dönemeç ise bu haftaki Kayseri Erciyes maçı. Çünkü rakipleri 13. sırada bulunsalar da son üç iç saha maçında 7 puan çıkartıp ilginç bir yükselişe imza attılar. Üstelik bu 7 puanın içinde Beşiktaş galibiyeti ile Bursa beraberliği olduğunu belirtmekte fayda var.
Cumartesi lideri G.Saray ise aynı F.Bahçe gibi gol adedini çoğaltarak bu kez üç puanı 'farklı' bir şekilde elde etti. Bunun da onlara şöyle bir yararı oldu. 10. haftayı -2, 11. haftayı -1, 12. haftayı 0 averajla kapatmalarının akabinde Konya'daki 5-0 biranda artı 5'lik bir averaja sebebiyet verdi. Geçen haftaya dek bu sezon en farklı galibiyetini Bursa karşısında 2-0'lık bir skorla alan bir takım için bu farkın değerinin ne kadar büyük olduğu ortada. Ancak ilginç olan bu da değil. İlginçlik G.Saray'ın tüm farklı skorlarını hep deplasmanda almış olması. Yani sarı-kırmızılıların sahasında henüz tek farkın üstüne çıkmışlığı yok. G.Saray'ın içeride en son 2 farkın üstüne çıktığı maç ise geçen sezondan. 8 Mart 2014'te Akhisar'ı 6-1 yendikleri maç. Bunun anlamı da şu. İçeride destekle karışık ciddi bir baskı hissediyorlar.
Günlük liderlerin ardından koltuğunu devralmayı adet haline gelen haftanın lideri Beşiktaş ise onca sorunun arasında yine bildiğini yaptı. Hem Türkiye Kupası'nda, hem UEFA Avrupa Ligi'nde, hem de Süper Lig'de lider olmak elbette zor zanaat. Bir kere müthiş bir dış saha istatistikleri var. Hoş iç sahaları neresi o da belli değil ya. Kağıt üzerinde dış saha görünen maçlardan 7'de 6 ile çıktılar. Yani 18 puan. Tek yenilgiyi de yukarıda değindiğimiz Kayseri Erciyes'e karşı aldılar. Onlar için ilginç olan nokta ise son üç deplasmana göre ilk kez bir maçı kırmızı kartsız bitirdiler. Üç maçta 4 kırmızı görmüşlükleri var ki bu maçta da gözden kaçtığını belirtelim. Bu modaya Gökhan Töre de uyacaktı ki hakem dirseği es geçti. Önümüzdeki hafta Cuma yine F.Bahçe'nin, Cumartesi yine G.Saray'ın, Pazar da yine Beşiktaş'ın oynadığını not düşüp zirvedeki hava muhalefetini aktarmak dileklerimle, iyi haftalar....

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA