• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
’Kurtarıcı’dan bir de başucu kitabı geliyor HÜROL DAĞDELEN

'Kurtarıcı'dan bir de başucu kitabı geliyor

hurol.dagdelen@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.07.2014, 00:00
İnsan yalnız bir varlık... Her ne kadar çevresinde yakınları, ailesi, dostları, arkadaşları olsa da, yalnızlık tartışılmaz bir gerçek...
Bunu yaşarken, bir ani ölümde ya da bir sağlık sorununda hissetmeniz mümkün...
Çerenizde herkes vardır belki ama kendini yalnız çaresiz hissedersiniz.
İşte bu gibi durumlarda acil yardıma ihtiyaç duyarsınız; çıkarsız, hoşgörülü, yürekli birine...
Bu öyle bir insandır ki, tüm birikimlerini sizin için kullanır, bir aracıya, bir kartvizite gerek yoktur onun ahlakında.. Ne varsa o an verir.
Hiçbir karşılık beklemeden.
Ben böyle bir insan tanıyorum, 25 yıldır... Bu süreç benim meslek yaşamımdır aynı zamanda...
O bir gazeteci... Yıllarca haberciliğiyle güven sağlamıştır meslek yaşamında... Ancak haberciliğine bir yeti daha eklemiştir bu süreçte...
Habere gittiği olayı, insanı unutmamak; aklına, rehberine not etmek...
O isim, sağlık haberciliğiyle tanıdığınız Bülent Katarcı...
***
Bülent Katarcı 30 yıla yaklaşan meslek yaşamında, genelde sağlık haberlerine koşturan bir gazetecidir.
Bu nedenle, İzmir'deki, Ege'deki sağlık sektörünü avucunun içi gibi bilir. Üniversitelerin tıp fakültelerini, devlet hastanelerini, özel sağlık kurumlarını, doktorlarını, onların yaptıkları çalışmaları, tıp alanında kazandıkları başarıları, uzmanlık alanlarını, ölümcül hastalıklara karşı verdiklerini mücadeleleri izler, birebir görüşür, haberini yapar... Bu yüzden hangi doktorun hangi hastalığı tedavi edeceğini de iyi bilir.
***
Ancak bununla da kalmaz, başı sıkışan, kendisini arayan insanlar için de bir sağlık koçudur Bülent Katarcı... Bugüne kadar binlerce insana yol göstericidir, doğru yönlendirmelerle birçok hastaya şifa kaynağı olmuştur.
Yaptığı nokta atışlar sayesinde, kendisine hemen her gün "Allah razı olsun" diyen yüzlerce insan vardır aramızda...
Birçok insan onun sayesinde hastalıklıklardan kurtulmuştur.
Yaptığı bu özel girişimi şöyle özetliyor Katarcı:
Sağlıkla ilgili her konuda hızlı çözüme ulaşabilmem bakımından fark yarattığını düşünüyorum. Çözüm odaklı koçluk yaklaşımı burada bana faydalı oluyor. Hızlıca çözüme ulaşıyorum. Ünlü, ünsüz birçok kişi bunu bildiği için hemen bana ulaşıyor. Hakkımda 'kurtarıcı' tanımı yapılıyor olması da hoşuma gidiyor. Bugüne kadar gönderdiğim ve yönlendirdiğim hiç kimse olumsuz bir tecrübe yaşamadı. Bu sayede aramızda kendiliğinden bir güven ilkesi oluştuğunu gözlemledim."
***
Şimdi bir adım daha atıyor Katarcı... Yapacağı çalışma Türkiye'de bir ilk olacak. 30 yıllık birikimini bir "başucu kitabıyla" taçlandırmayı planlıyor. Planlamaktan da öte, yazmaya başlamış bile...
Çok kısa sürede piyasaya süreceği kitapta, bir sağlık sorununda, kime, nasıl başvuracağınızdan tutun da, "hangi doktor hangi hastalığın tedavisinde daha etkin" sorularına kadar birçok önemli ayrıntı var.
Geçtiğimiz günlerde eğitmeni Burcu Özyürek Alp'ten "Yaşam koçu" sertifikası da alan, insana emek vermeyi hayatının bir parçası olarak gören Bülent Katarcı, sadece gazetecilik mesleğinin değil, insana çıkarsız hizmetin de kitabını yazıyor.
Hem de yüreğinin sesiyle, çözüm üreterek, insana "yalnızlığında" dost olarak...

GÜNÜN SÖZÜ
Üç şey insanı ayakta tutar. Dürüstlük, ilkeli yaşam ve güven... Biri eksik olursa, huzur kalmaz. Hayat artık kısır döngüdür. (HD)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA