• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSNÜ UÇAR

Teşhircilik

husnu.ucar@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.10.2014, 00:00
Halka açık yerlerde cinsel organını karşı cinse veya çocuklara göstererek tatmin olma şeklindeki cinsel davranış bozukluğudur. Paltosunun altına hiçbir şey giymeden ereksion halindeki penisini parkta yalnız oturan bir genç kıza gösterir. Genç kız şaşkınlıkla korkup kaçar. Genç kızın çığlık çığlığa kaçmasından dolayı adam mutlu bir heyecan ile tatmin olur. Bu klasik senaryo ile ilgili biraz beyin jimnastiği yapalım. Varsayalım ki genç kızımız kaçmak yerine adamı cinsel ilişkiye davet etmiş olsun. Böyle bir durumda arkasına bile bakmadan kaçacak olan o adamdır. Elbette amacım genç kızımıza taktik öğretmek değil ama böylesi adamların zayıflıklarını göstermektir. Bir cinsel davranış bozukluğu olarak teşhircilik genellikle erkeklere özgü kabul edilir. Aslında vücudun bazı bölümlerini teşhir etme olayı kadınlarda çok daha fazladır ama kadınların teşhirciliği cinsel ilişkiye davet veya tahrik amacında olduğu için erkeğinkinden farklıdır. Bir kadının memelerini veya bacaklarını sergilediği zaman esas amaç karşı cinsi tahrik etmek veya hemcinslerini kıskandırmaktır. Erkeklerin teşhir ile amacı ise korkutup kaçırtarak tatmin olmadır. Bu nedenle erkeklerin teşhirciliği bir cinsel davranış bozukluğu olarak ele alınır.
Ortalama toplumsal değer yargıları bir toplumdan diğerine çok değişir. Bir toplum için normal kabul edilen bir davranış başka bir toplumda sapıklık sayılabilir. Bu nokta da eşi Türk olan bir Amerikalı bayan arkadaşımın anlattığı bir olayı aktaracağım. Bu Amerikalı bayan arkadaşımın oğlu İzmir- Alsancak'ta ve tam olarak Türk kültürü ile yetişti. Evlendiği eşi İsveçli ve şu anda İsveç'te yaşıyorlar. İsveç'te çocuklarını doğduğundan itibaren havuza yüzmeğe götürüyorlar. O güne kadar yüzme seanslarına çocuğu hep anne götürmüş. Bir defa da anne ve baba beraberce götürmüşler. Eve dönünce şiddetli bir karı koca kavgası çıkmış. Havuzda yüzmeden sonra annebaba ve çocuklar soyunma odasında beraberce duş alıyorlarmış. Yani herkes çırılçıplakmış. Bu duruma Türkiye' de yetişen Amerikalı bayan arkadaşımın oğlu şiddetle tepki gösteriyor ve "siz sapıksınız" diyerek karısına çok kızıyor. Karısı da olup biteni kavrayamıyor ve "esas siz sapıksınız" diyor. Anlaşılacağı gibi birçok zaman sapıklık o toplumun değer yargılarına göre değişiyor.
Yırtmaçlı bir etek ile kadının bacaklarını veya kalçalarını derinliğine göstermesi veya memelerini sergilemesi ortamına göre normaldir veya anormaldir. Erkeğin de gömlek düğmelerini beline kadar açarak altın zincir ile göğüs kıllarını sergilemesi, aynı şekilde ılımlı bir teşhircilik veya magandallıktır.
Her insanın ruhunda davranışlarını kontrol eden bir rahip veya rahibe vardır. "Davranışlarına dikkat et, bacaklarını açma kendini teşhir etme, kahkaha ile gülme ve terbiyeli davran" diyen bir yanımız bizim toplum içinde saygın ve dengeli olmamızı sağlar. Ancak her ne kadar, her insanın içinde bir rahip/ rahibe olsa da bir de onun karşıtı vardır. Yani her insanın ruhunda isyankar bir çocuk veya fahişe vardır. "Bacaklarını birazcık açıver, birazcık gösteriver, birazcık yoldan çıkmaktan bir şey olmaz, bir defacık olduysa sayılmaz" diyen bir yanımız bizi yoldan çıkmamız için teşvik eder. Genel olarak günlük yaşamamızda birçok kişi terbiyeli ve dengeli bir yaşam sürdürür. Ama özellikle yazları deniz kıyısı tatil beldelerinde bu rahip/rahibe yanımız resepsiyona bırakılır. İçimizdeki yaramaz çocuğun veya fahişe yanımızın direksiyona geçmesi durumunda da her türlü teşhirciliğe rastlanabiliyor. Sonuç olarak bu tür davranışların normal veya anormal olarak değerlendirilmesi kişiden kişiye veya toplumdan topluma değişebiliyor.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA