• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.07.2014, 00:00
21 TEMMUZ 1974
DÜNYA
Ordumuza bin selam..

Mehmetçik .. İstila için değil istilacıyı kovmak için Kıbrıs'ta. Yunanistan Askeri cuntası seferberlik ilan etti. Yunanlı subaylar kaçınca askerler de teslim oldu. Lefkoşa ancak 6 saat dayandı.

ŞEHİR
İzmir'de dün bayram vardı

Türk Silahlı Kuvvetlerinin sabahın erken saatlerinden itibaren Kıbrıs'a yaptıkları çıkarma hareketini radyo, televizyon ve gazetelerden öğrenen İzmir halkı "bayram sevinci" içinde kutlama yaptı.

SPOR
Avrupa Uluslar Kupasında iddialıyız

Milli takımımız, Avrupa Uluslar Kupasında oynayacağı maçımız için özel bir şekilde hazırlanacak. Lig ve kupa maçlarından 86 milyon lira gelir sağlandı, bu gelirin 61 milyonu kulüplere dağıtıldı.

İZMİR DEVLET HASTANESİ BİR FES DOLUSU ALTINLA İNŞA EDİLMİŞTİ(4)
İzmir Gureba-i Müslimin Hastanesi'nde senede 5400 civarında hastaya bakılıyormuş. Bu arada İzmir'in nüfusu arttığı gibi memlekette de bir ilerleme görülmüş. Mevcut bina kgelmediğinden Dr. Mustafa Enver Bey, Vali Kamil Paşa'ya müracaatı sonucunda, 1897'de ilk hastane binasının yanındaki eski cephaneliğin bulunduğu yer, Padişah'tan alınan müsaade üzerine hastaneye verilmiş. Bu arsanın üzerine ikinci hastane olarak şimdiki hastane binası dayanıklı ve sağlam olarak inşa edilmeye başlanmış. "Gureba-i Müslim Hastane-i bina-ı cemsi" 1903 tarihinde tamamlanmış. İnşaat esnasında eski hastane kısım kısım ve tamamen yıkılarak ve yeniler ilave edilerek hastane faaliyeti durdurulmamış. Hükümetin ve hamiyetli vatandaşların yardımıyla 20178 lira sarf edilmiş.

21 TEMMUZ 1954
DÜNYA
Yeni dış ticaret rejimi

Yeni kar hadlerine ait kararname bugün yürürlüğe giriyor. İthalatçı ile imalatçı, toptancı ve perakendeci esnafın alacakları karı gösteren cetvel hakkında bilgilendirmek amacıyla Ticaret vekili İzmir'e geliyor.

ŞEHİR
Troleybüs tecrübeleri

Birkaç gece evvel Konak-Köprü-Güzelyalı Üçkuylar arasında çalışan troleybüslerin ilk tecrübeleri iyi neticeler vermiştir. Bu denemeler sonucunda meydana gelecek olan aksaklılar giderince hat çalışmaya başlayacaktır.

SPOR
Fransa bisiklet turu

Fransa bisiklet turu için hazırlıklarda sona gelindi. Davis kupasında Belçika-İsveç mücadelesi 2-2. Bugün Karşıyaka yüzme havuzunda bütün kulüplerin katılımı ile yüzme müsabakaları başlayacak.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA