• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.07.2014, 00:00
28 TEMMUZ 1974
DÜNYA
Önce güvenlik tedbiri sonra ateşkes

Kıbrıs için hiçbir tavize yanaşmıyoruz. Rumlar şantaj olarak1750 Türk'ü bir stadda rehin tutuyor. Ezilmekten kurtulan ada Türk'ü diyor ki: "Artık Türk askerleri bizden asla ayrılamaz".

ŞEHİR
Bir ay sonra evlenecekti!

Kıbrıs'taki savaşın ikinci günü isabet alarak batan Kocatepe muhribi mürettebatından şehir Astsubay Ayhan İncekara dün binlerce İzmirlinin göz yaşları arasında toprağa verildi.

SPOR
İzmir futbolunun kayıpları

Yıldızlar kelepir fiyatına İstanbul'a satıldı. Göztepeli Mehmet ve doğan, Türkiyenin en iyi santraforu Ali Yavaş, Altaylı Yılmaz ve Altınordulu Zeki İstanbul takımlarına yok pahasına transfer oldular.

İZMİR'DE BAYRAM KUTLAMALARI
Ramazanın arkasından Bayram gelir. Bu süre içinde akla gelebilecek her renkten, süslü elbiselerle gümüş ve altın ziynetler içinde Türklerin, çocuklarıyla birlikte her türlü eğlence için en sevdikleri yer olan Musevi mezarlığının bulunduğu yere gitmek üzere pencerelerimizin önünden geçişi, insan gerçekten peri masallarını hatırlatmaktadır. Bu alanda üç uzun ayağa oturtulmuş tahta salıncak tahterevalliler kurulmuş olup, koca koca insanların, bazen de bir yada iki düzine kişi karşılıklı oturarak saatlerce sallanmalı ilginçtir. Zaman zaman çocukları da oturtarak onlarında eğlenmelerine izin verirlerdi.

28 TEMMUZ 1954
DÜNYA
Suriye Kanalı hakkında İngiltere-Mısır anlaştı

Kahire'deki İngiliz sefaretinden bugün öğlenden sonra bildirildiğine göre, Süveyş'teki İngiliz üssünün istikbali hakkındaki İngiliz - Mısır hükümetleri arasında prensip anlaşmasına varılmıştır.

ŞEHİR
Fuar için ek seferler

Revizyona tabi tutulan uçakların gelmesinden uçak seferlerinde artış bekleniyor. Her sene Fuar mevsiminde Devlet Hava ve Demiryolları ile Denizyollarının işletmesi tarafından ek seferler konulması bekleniyor.

SPOR
Hazırlık maçları devam ediyor

A.E.K takım kaptanı "Galatasaray çok güzel oynadı. Netice daha farklı olabilirdi" diyor. Fenerbahçe altı maç için Arjantin'e çağrıldı. Emniyet spor kulübü Galatasaray'ın 6 oyuncusunu transfer ediyor.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA