• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.08.2014, 00:00
30 AĞUSTOS 1974
DÜNYA
Yunanistan tarihten ders ve ibret almalı

Cumhurbaşkanı Korutürk, "Temenni ediyorum ki komşumuz, dış alemin hazırladığı yeni trajedinin Türk-Yunan topraklarında sahneye konmasına bir daha iltifat etmeyecektir" dediÇin Elçisi dedi ki: Rusların tuzağına düşmeyin.

ŞEHİR
Alımlara derhal başlanıyor

Pamuk alımı için TARİŞ'e görev emri geldi. Alımlara derhal başlanıyor. Alımlar, üreticiden doğrudan doğruya veya borsaya mal getiren üreticiden, üretici belgesi aranmak sureti ile yapılacakİşsizler ordusu büyüyor.

SPOR
Minder devleri kapıştı

Dünya Serbest Güreş Şampiyonası dün gece İstanbul İnönü Stadı'nda başladı. İlk gün müsabakalarında Ali Rıza Alan, Mehmet Uzun ve Vehbi Akdağ rakiplerini yenmeyi başardılar. Ömer Sakızcı ise İranlı rakibine sayı ile yenildi.

İzmir Gazinoları

İzmir'in güzel halkının eğlenceleri meşhurdur. Mükemmel misafirperverlik bu şehrin tacirlerine özgü bir şeydir ve yabancılara oldukça kibar davranılıyordu. Gazino, tüm uluslardan centilmenlerin toplandıkları ve Avrupalıların Fransızca sohbet ettikleri, genel bir uğrak yeriydi. Eski Yunancadan çok az bir farklılık gösteren, kendi ahenkli ve etkileyici anadillerine tercih ederek, Yunan üst sosyetesinin bayanları bile Fransızca konuşuyordu.
Gazino, şehrin saygıdeğer sakinlerinin aidatları ile desteklenen kahvehane gibi bir yerdi. Binanın birkaç dairesi bulunuyordu. Geniş bir salonda değişik ülkelerin gazeteleri ve seçkin edebi dergiler mevcuttu. Kğıt oyunu oynayanlara, satranç ve bilardo oyuncularına konaklamak üzere tahsis edilen odaların yanı sıra, özel sohbetler için ayrılmış odalar da bulunuyordu. Her akşam hizmet veriyordu ve girişte kişi başı bir fincan muhteşem kahve gazinonun ikramıydı. Bunun yanında, gazinoda, konsoloslar ve şehrin ileri gelen tüccarları tarafından gece eğlencesi olarak tertip edilen balolar da oldukça rağbet görüyordu

30 AĞUSTOS 1954

DÜNYA
Zafer bayramımız kutlu olsun

Reisi Cumhur Celal Bayar, Başvekil Adnan Menderes, Milli Müdafaa Vekili Ethem Menderes ve Erkanı Harbiyei Umumiye Reisi Nurettin Baransel, şanlı ordumuza birer tebrik mesajı gönderdiler.

ŞEHİR
Çocuk tüberküloz hastanesi açılıyor

İzmir bulaşıcı hastalıklar hastanesine ilave olarak inşa edilen çocuk tüberküloz hastanesi, yarın yapılacak bir törenle halkın hizmetine açılacak. Merasimde Sıhhat ve İçtimai Muavenet vekili Dr.Behçet Uz'da bulunacaktır.

SPOR
Avrupa Atletizm Şampiyonası

Uzun mesafe yarışçısı meşhur Emil Zatopek, 10.000 metreyi 28 dakika 50 saniyede koşmuştur. Yüz metrede Avrupa şampiyonu Alman Heinz Futter olmuştur. 1500 metre yarışını Roger Banister kazanmıştır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA