• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.09.2014, 00:00
20 ELÜL 1974
DÜNYA
Bozbeyli hazır...

Kabine buhranı üçüncü gününde. Cumhurbaşkanı erken çözüm istiyor. Demirel; "Erken seçim Kıbrıs'ı oya dönüştürme isteğidir" dedi. Başbakan Bülent Ecevit yaptığı açıklamada, "Erken seçim istemek partizanlık değildir" dedi.

ŞEHİR
Sanık mutemet firar etti

Çalıştığı tütün şirketinin 700 bin lirasını zimmetine geçirdiği iddia edilen mutemet Bedrettin Mızrak önceki gece tedavi olmak için gittiği hastanenin tuvalet penceresinden atlayıp kaçtı... Ege Üniversitesi'ne kesin kayıt için bugün son gün.

SPOR
Dörtlü turnuva bugün başlıyor

Basketbolda sezonun ilk dev turnuvası bugün İzmir'de başlıyor. Turnuvanın ilk karşılaşması bugün Galatasaray ile Altay arasında oynanacak... Nicola Petresku; "Türk futbolu aşama içinde" dedi. Göztepe Beşiktaş'ı gözüne kestirdi.

Sünnet eğlenceleri (2)
Eğlenceler doğal olarak kişilerin gelir seviyesine göre farklılık gösterirdi. Örneğin oldukça zengin bir Türk beyefendisinin oğlunun sünneti için düzenlediği eğlence ve ziyafet neredeyse 30 gün sürebilirdi. Bu süre içerisinde ev sahibi bütün misafirperverliği ile evini ve sofrasını tüm konuklara açık tutar, havai fişek gösterileri, ışıklandırmalar, konserler ve danslar eşliğinde yemekler yenilirdi. Her ne kadar o zamanlar Avrupa'da yapılan havai fişek gösterileri kadar iyi olmasa da, yapılan gösteri ve patlatılan havai fişekler oldukça iyi sayılırdı, ışıklandırma profesyonelce ve gösterişli bir şekilde yapılırdı. Ayrıca işin en ilginç yanı da, inanılmaz bir ciddiyetle daire şeklinde yerde çimlerin üzerine oturmuş halde bulunan misafirleri eğlendirmek için gösterilen olağanüstü çabaydı.

20 EYLÜL 1954

DÜNYA
Celal Bayar İzmir'i şereflendirdi

Halkımız görülmemiş, coşkun sevgi ve saygı tezahüratı içinde idi. Celal Bayar ezcümle dediler ki, "İzmir kelimeleri, İzmirliler lafzı beni heyecandan heyecana sürükler, İzmir, Türk vatanının bir pırlantasıdır ve daima Türk olarak kalacaktır.

ŞEHİR
Fuar güzeli seçildi

Fuar güzellik kraliçesi, dün saat 20.30'da Fuar Radyo Evi yanındaki Müren Bahçesi'nde yapılan seçim müsabakasında belli oldu. Yarışmayı İstanbul Adalar Güzellik Kraliçesi seçilmiş olan Gülgün Altay kazandı.

SPOR
Türkiye Şarpi Birinciliği

İzmir'de devam eden Türkiye Şarpi Birinciliği'nde Akşit Sokullu-Salih Dünyaoğulları ekibi İzmir'e birinciliği kazandırdı. Yarışmalar kapsamında bugün Celal Bayar Kupası birincilikleri saat 15'te Karşıyaka'da yapılacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA