• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.09.2014, 00:00
21 EYLÜL 1974
DÜNYA
Bayar DP'ye vize verdi

Eski Cumhurbaşkanlarından Celal Bayar'ın, CHP ile ortak bir hükümet kurma konusunda Demokrat Parti'ye "vize" verdiği, bundan yararlı sonuçlar alınabileceğini umduğu belirtiliyor. Ecevit derhal seçim şartıyla ortak arıyor.

ŞEHİR
Sayın Alyanak düzeltin bu yanlışlığı

Tarihi Saat Kulesi'nin İzmir'in simgesi olduğunu ve Belediye Başkanı'nın makam otomobilinin forsunu süslediğini bilmeyen yok. Ancak deprem sırasında üst kısmı yıkılan ve bir türlü onarılmayan Saat Kulesi'ne forsta bulunan kule hiç benzemiyor.

SPOR
Eski Göztepe'yi seyrettireceğiz

Göztepe Beşiktaş'ı Çeşme'de bekliyor. Göztepe Teknik Direktörü Adnan Suvari, "İzmirlilere eski Göztepe'yi seyrettireceğiz" dedi. İzmir'de oynanan Dörtlü Basketbol Turnuvası'nda Galatasaray, Altay'ı 62-30 mağlup etti.

Ramazan Bayramı (1)
Ramazan ayı, yerine getirilmesi gereken dini vecibeleri bir yana, cennetten Kuran'ın Muhammed'e indirildiği ay olarak bilinir ve bu şekilde adlandırılır. İnsanlar gökyüzündeki yeni ayı merakla takip ederler ve yeni ay çıkar çıkmaz top ateşi ile büyük perhizin başladığı duyurulur. Ramazan'da Türklerin tuttuğu oruç, sadece yediklerini değiştiren Katoliklerin ya da Yunanlılarınkinden farklıdır. Peygambere inananlara, gün doğumundan gün batımına kadar bir lokma yemek yemek, bir damla su içmek ya da tütünden bir nefes bile çekmek yasaktır ve hatta yasaklara büyük bir ihtimamla uyulur. İzmirli Müslümanlar, gün batımı yaklaşırken küçük lokantalarda oturmuş, önlerinde içinde bir parça et bulunan tabak olduğu halde beklerken ya da nargileleri hazırlanmış bir vaziyette, güneşin battığını haber veren top atışını sabırsız bir şekilde beklerken görmek çok da alışılmamış bir şey değildi.

21 EYLÜL 1954
DÜNYA
Liselerin 11 sınıfa indirilmesi katileşti

Valiliklere gönderilen tamimde bu seneden itibaren liselerde 3 yıllık programın tatbik edilmesi istendi. Halen 2 ve 3'üncü sınıflarda bulunan talebelerin de 3 sınıflık rejime tabi tutulacağı bakanlık tarafından bildiriliyor.

ŞEHİR
İzmir Dördüzler Festivali

1950 yılından beri olduğu gibi, yine bu sene de İzmir Fuarı resmi kapanış tarihi olan 20 Eylül'den sonra da açık olacak. Bu tarihten sonraki giriş ücretlerinden toplanan para, 4 senedir olduğu gibi dördüzlere yardım maksadıyla kullanılacak.

SPOR
Bayar Kupası

Cumhurbaşkanımız sayın Celal Bayar'ın adını taşıyan "yelken yarışları" dün Karşıyaka'da yapılmıştır. Şarpi'de, Nesrul Kalkış, Prat'ta Vedat Akdoğan birinciliği aldı. Türkiye Tenis Birincilikleri bugün Kültürpark Tenis Kulübü'nde başlıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA