• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.10.2014, 00:00
22 EKİM 1974
DÜNYA
Büyük değil çok büyük temizlik

Adalet Partisinin yedinci büyük kongresi, daha ilk günden ve seçime gidilmeden, Genel Başkanlıkta Süleyman Demirel'in rakipsiz olduğunu ortaya koydu. Demirel kalacak, yöneticiler tümüne yakın değiştirilecek.

ŞEHİR
İzmir'de lodos

Hızı saatte 100 kilometreyi bulan şiddetli lodos fırtınası İzmir'de dün hayatı felce uğrattı. Şehirde önemli hasara yol açan fırtına sırasında Konaktaki saat kulesinin depren nedeniyle yıkılmış olan kısımları da uçtu.

SPOR
Geçtiğimiz haftaya bakış

Göztepe teknik direktörü Adnan Suvari, Galatasaray maçının ardından yaptığı açıklamada: "Altay maçı Göztepe için dönüm noktası olacak" dediSamsun deplasmanından bir puanla dönen Altay'a, Samsunda taş yağdırdılar.

1893'te İzmir (2)
İzmir'de Müslümanlar dışında yaşayan diğer dini yöneticilerin işleyişi ise şöyleydi: Başpiskoposluğa bağlı bulunan üç büyük piskopos, Ortodoks Rumların kiliseye bağlı adli işlerini paylaşırdı. Manisa piskoposluğu içlerinde en önemlisi ve en güçlü olanıydı, Çeşme, Ayvalık ve Söke metropolitlikleri buraya bağlı bulunmaktaydı. İzmir piskoposluğuna ise Ayvalık'ın kuzeyindeki küçük Mosconissi adalarının metropolitliği bağlıydı. Filadelfiya (Alaşehir) piskoposluğunun yetki alanı Bursa vilayetinin bir bölümünü de içine almaktaydı. Gregoryen Ermenilerin İzmir'de, yetki alanı bütün vilayeti kapsayan bir başpiskoposları vardır. Katolik Ermeniler, İzmir'deki Mıkhitarist kilisesinin papazına bağlıydılar. İzmir'de bir de yetki alanı bütün vilayeti kapsayan Katolik Latin başpiskoposu bulunmaktaydı.

22 EKİM 1954
DÜNYA
Kıbrıs meselesi Yunanistan'ı sarsmağa başladı

Birleşmiş Milletlerdeki hava Yunanistan aleyhine dönmeye başladı. Amerika Birleşik Devletleri artık Yunan "tezini" tutmayacak. Başbakan Adnan Menderes İngiltere Başbakanı ve A.Nasır'a birer mesaj yolladı.

ŞEHİR
Şehrimizde gıda ve temizlik kontrolleri

Belediye tarafından otel, yiyecek, eğlence yerlerini kontrol için teşkil edilen ekip çalışmalarına başladı. Belediye tarafından teşkil edilen bu üç ayrı ekip, çarşı ve mahallelerde esnafı kontrol etmeye başlamıştır.

SPOR
İzmir'in stat ihtiyacı

İzmir'in stat ve kapalı salon'a olan ihtiyacı için alakalılar tarafından evvelce yapılan vaatlerin ve tahakkukunu sabırsızlıkla bekliyor ve istiyoruzürkiye yüzme birinciliklerinde Yılmaz Özöak-Engin Ünal ve Ünsal Fikirci temayüz ettiler.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA