• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.10.2014, 00:00
24 EKİM 1974
DÜNYA
Demirel AP Genel Başkanı

Adalet Partisi Büyük Kongresi, Genel Başkan Süleyman Demirel'i 6'ncı defa parti genel başkanlığına getirdi. Üç gün devam eden kongreden sonra dün akşam yapılan oylamada Demirel: 1308, Orhan Oğuz ise 76 ay aldı.

ŞEHİR
İzmirlilerin hayatta kalması mucize

Belediye sağlık işleri müdürü Dr.Cihat Üzümcüoğlu nezaretinde belediye kimya hanesinde yapılan tahlil ve kontrollerde kırmızı bibere kiremit tozu karıştırıldığı, tereyağ ve zeytinyağına zararlı maddeler karıştırıldığı tespit edilmiştir.

SPOR
Zafer gecesi

Fenerbahçe deplasmanda Ruch Chorzow karşısında maçı 1-2 kaybetmesine rağmen umut kazandı. Bursaspor kendi evinde karşılaştığı İskoçya'nın Dundee United takımı ile 0-0 berabere kalarak büyük sonuç aldı.

1893'te İzmir (4)
Mahkemelerin işleyişi: İzmir'de bir ağır ceza mahkemesi bulunmaktaydı; merkez sancakta ise ayrıca bidayet ve ceza mahkemeleri, ticaret mahkemeleri ve şer'i mahkemeler bulunuyordu. Jandarma ve polis teşkilatları: Merkez sancağın jandarma teşkilı, 3 subayla 39 astsubayın kumanda ettiği 104 atlı jandarmadan ve 8 subayla 120 astsubayın kumanda ettiği 640 piyadeden oluşuyordu. Yani, subaylar, astsubaylar ve erler toplam 914 kişilik bir birlik oluşturmaktaydı. Merkez sancağın polis teşkilı, bir emniyet müdürü, bir baş komiser, 18 komiser yardımcısı ve 66 polis memurundan oluşuyordu. Yani rütbeli ve rütbesiz 86 polis memurundan oluşan bir birlik söz konusu idi. Jandarma ve polis, birlikte, 1000 adamla kamu düzenini sağlamakla mükelleftiler.

24 EKİM 1954
DÜNYA
Hür milletlerin beklediği anlaşma dün imzalandı

Paris dokuzlar konferansının karalarını ihtiva eden anlaşma ile Almanya'ya hükümranlık bahşedilmiş, Alman ordusu NATO emrinde almış ve Sarre mıntıkası hakkında da Fransa ve Almaya arasında ayrı bir anlaşma imzalanmıştır.

ŞEHİR
Milli Kütüphane binasını genişletmek için tetkikler

Belediye reisi Dr.Selahattin Akçiçek beraberinde meclis azaları ve basın mensupları olduğu halde dün Milli Kütüphaneyi ziyaret etmiştir. Elhamra Sinemasının arkasındaki arsanın kütüphaneye devri için temaslar yapılıyor.

SPOR
Türkiye Atletizm Birincilikleri

Türkiye Atletizm Birincilikleri Ankara'da başladı. Çekişme, daha ziyade İstanbul ve Ankaralı atletler atasında geçti. İzmirli atletler ilk günde başarı gösteremediler. Dün oynanan karşılaşmada İstanbulspor Ürdün şampiyonunu yendi.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA