• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.10.2014, 00:00
25 EKİM 1974
DÜNYA
Türkiye yardım almadan yıllarca savaşır

Ülkelerin askeri güçleriyle ilgili istatistikler yayınlamakla görevli Stratejik Araştırmalar Enstitüsünün yaptığı açıklamada dünyanın en güçlü ordularından biri olan Türk Ordusunun yardım almadan yıllarca savaşabileceği açıklandı.

ŞEHİR
Ucuz kömür için sabır lazım

İzmir kömür satış ve tevzi müessesesinden tonu 215 liraya linyit kömürü alabilmek, büyük bir işkence haline geldi. Bir hafta içinde serbest piyasada ocakların yaptığı zam yüzünden linyitin tonu 250 liradan 400 liraya fırladı.

SPOR
Yeni Asır'da geleneksel buluşma

Bir geleneksel buluşma daha oldu. Göztepe ve Altay teknik direktörleri, her yılki gibi yine ligteki ilk maçlarından önce Yeni Asır'da buluştular. Göztepe teknik direktörü Suvari: "Göztepe pek yakında atak futbolun faydalarını görecek" dedi.

1893'te İzmir (5)
Düyunu Umumiye: Düyunu Umumiye idaresinin İzmir'e kurduğu nezaret, merkez sancakta on iki müdüriyete ve memuriyete sahiptir. Tütün rejisi: Tütün rejisinin İzmir'de kurduğu nezaret, merkez sancakta dört müdüriyet yani ana şube 15 de memuriyet yani alt şube açmıştır. Posta ve telgraf: Merkezi İzmir'de bulunan vilayetin posta ve telgraf idaresinin sancak içinde hizmetin Türkçe ve Fransızca verildiği altı uluslararası, hizmetin yalnızca Türkçe verildiği beş yurtiçi telgraf istasyonu vardır. Kuşadası'nda ayrıca, Samos'a bağlanan bir denizaltı kablosu da bulunur Uzunluğu 12 deniz milidir. İzmir merkez sancağının toplam nüfusu, 489.010'dur. İzmir'de yaşana Müslümanların sayısı 273.795 kişidir. İzmir merkez sancağında 235 okul bulunur; bunların 63'ü ortaokul, 172'si ilkokuldur; bu okullardaki öğrencilerin 7.980'nı erkek, 7.516'sı kız olmak üzere, 25.496'dır

25 EKİM 1954
DÜNYA
Hür Dünya Birleşmiş Milletler gününü kutladı

Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin bitmez tükenmez baltalamaları karşısında Birleşmiş Milletler anayasasının tatbiki bir mucize olmuştur. Birliği ve yeni hamleler. Saar üzerindeki anlaşma Fransız-Alman barılına hizmet edecek.

ŞEHİR
Beş trafik kazası daha oldu

Son yirmi dört saat zarfında şehrimizde ve kazalarda beş trafik kazası olmuş, bu kazalarda iki kişi ölmüş dört kişi yaralanmıştır. Tire'den İzmir'e gelen yolcu otobüsü Buca'da 6 yaşlarındaki Poyraz isminde bir çocuğa çarparak ölümüne sebebiyet vermiştir.

SPOR
Türkiye Atletizm Birincilikleri

İstanbul atletleri Türkiye şampiyonluğunu kazandı. Ankara ikinci, Eskişehir üçüncü ve İzmir dördüncü olmuştur. Cumhuriyet Kupasında İzmir karması, Eskişehir karmasını 2-1 mağlup etti. Gollerimizin her ikisini de "Metin" attı.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA