• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.11.2014, 00:00
01 KASIM 1974
DÜNYA
Milli davamızda birlik içindeyiz

Adalet Partisi lideri Süleyman Demirel, "Birleşmiş Milletlerden Türk Milletinin hislerine ve haklarına ters düşmeyecek bir kararın çıkmasını, bu teşkilata karşı beslediğimiz saygının zedelenmemesi bakımından temenni ediyoruz" dedi.

ŞEHİR
Öğretmenler Bankası soygunu

Öğretmenler bankası İzmir şubesinin kasasından anahtar uydurarak 517 bin lira çalınması ile ilgili davanın dünkü duruşmasında, bankanın müdür muavini,muhasebecisi ve veznedarı olan üç sanık suçsuz olduklarını söylediler.

SPOR
Altay'ın Boğaziçi sefası

Beşiktaş ile oynayacağı maç için İstanbul'a gelen Altay'lı futbolcuların Boğaziçi sefası, teknik direktörleri Ömeragiç tarafında kısa kesildiHafta başından beri "iyi futbolu golle süsleme" antrenmanlarında Göztepe bol bol gol provası yaptı.

1893'te İzmir (12)
1893 yılında İzmir'de var olan önemli binalar, vali konağının dışında 20 cami, 2 bedesten, 25 hamam ile aralarında Büyük Vezirhan'ın, Dervişoğlu Hanının ve öne çıktığı 50 han, yaklaşık 6.000 asker barındırabilecek büyüklükte bir kışla; devlet lisesi ile yüksek öğretime hazırlık okulunu sayabiliriz. Kordonboyu'nda bulunan Osmanlı Devlet Postası'nın dışında, İzmir'de beş ayrı posta servisi vardır: İngiliz postası, İngiltere Konsolosluğu'nda. Avusturya-Macaristan, Fransız, Rus posta haneleri Honischer, rıhtımda bulunurlar. Meliteon caddesinde ise Samos postası bulunurdu . Ayrıca, hizmetin uluslararası olduğu, yani iki dilde verildiği Osmanlı telgraf istasyonunun dışında, The Eastern Telegraphy Company Limited adında bir İngiliz telgraf kurumu vardır.

01 KASIM 1954
DÜNYA
Meclisin çalışma evresi bugün başlıyor

Cumhurreisimizin bugün Meclisin onuncu devre, birinci içtimaını açarken verecekleri tarihi nutka büyük ehemmiyet veriliyor. Nutuk Ankara, İstanbul ve İzmir radyolarından naklen yayınlanacak, sonra Millet Meclisi Riyaset divanı seçilecek.

ŞEHİR
Bayram sonrası zabıta vak'aları

Cumhuriyet bayramı günleri içerisinde şehrimizde ve kasabalarda bazı mühim vakalar kaydedilmiştir. Bu gün İzmir Yüksek Ekonomi ve Ticaret Okulu sabah 10'da yapılacak meresim töreni ile eğitime başlayacaktır.

SPOR
Cumhuriyet Kupası maçları sona erdi

Cumhuriyet Kupası maçlarında İzmir karması, Seyhan karmasını 4-3, İstanbul karması, Ankara karmasını 2-0 mağlup ettiler. Kupayı Ankara karması kazandıİzmir'de yapılan hususi maç'ta Vefa, Altay'ı 6-0 mağlup etmeyi başardı.




Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA