• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.11.2014, 00:00
21 KASIM 1974
DÜNYA
Polis köprüleri açtı

Önceki gün bir öğrencinin bıçakla öldürülmesi üzerine İstanbul'da dün, bütün fakülte ve yüksek okullarda öğrenin gören öğrencilerden bir bölümü gösteri yaptı. Yürüyüşe katılan gençler ancak köprülerin açılmasıyla durdurulabildi.

ŞEHİR
Bir Alyanakzade daha

Belediye Başkanı İhsan Alyanak, "CHP başa geçince kuyruklar gerçekten arttı" dediği iddiasıyla troleybüs şoförü Hüseyin Özdeniz'in işine son verdi. Hüseyin Özdeniz "Hakkımı arayacağım ve gerekirse Alyanak'ı mahkemeye vereceğim" dedi.

SPOR
Altay galibiyet andı içti

Lider Galatasaray ile yarın Türkiye Liginde haftanın maçını oynayacak olan Altaylılar, dünkü çalışmadan sonra galibiyet yemini ettilerGöztepe'de 12 yönetici futbolculara pirim üstüne pirim vaat ettiAlbayrak: "Beşiktaş Adana yokuşunu aşarsa düzlüğe çıkar".

İzmir sokaklarında bomba sesleri 7
Nisan ayının altısında yayınlanan The Reuter Telegram'ın Atina muhabirinin haberine dayanan yazıda ise; Ege sularında seyreden bir geminin kaptanına ait bir raporundan bahsediliyordu. Bu rapora göre; İngiliz savaş gemileri ve yabancı güçlere ait deniz uçakları İzmir Körfezi girişindeki kaleleri bombalamaktaydı. Haberde İzmir Valisi'nin kentte yaşayan yabancılara kenti terk etmelerini emrettiğinden dem vurulmaktaydı.
Gazete manşeti: Vali'nin kan kokan blöfü İngilizlere göre: Vali blöf yapıyor!!!
İngilizlere göre ise Vali'nin kan kokan tehdidi yalnızca bir blöftü! Londra'da yayınlanan 19 Mart 1919 tarihli The New York Times gazetesi "Vali'nin kan kokan tehdidi yalnızca bir blöf" manşetli haberinde İzmir Valisi'nin gözaltına alındığı iddia edilen kentteki yabancılarla, gözaltında tutuldukları lokalde birlikte çay içtiklerini, hatta bu esnada dışarıda İzmir sokaklarında bomba seslerinin yankılandığını, onların ise içeride müzik dinlediklerini yazıyordu.

21 KASIM 1954
DÜNYA
Demokrat Partinin büyük zaferi

Kat'i neticelere göre mahalle, köy muhtarı ve ihtiyar heyeti seçimlerinde DP 53.968, CHP 11.438, CMP 223, Köylü Partisi 63 yerde kazanmışlardır. Demokrat Parti'nin rey kazanç nispeti yüzde 73.97, CHP'nin ise yüzde 15.68 dir.

ŞEHİR
Belediyenin halk apartmanları

Belediye tarafından yaptırılmakta olan halk apartmanlarının inşasına devam edilmektedir. Güzelyalıda inşa edilen ve 24 daireyi ihtiva eden apartmanın inşaatı bitmek üzeredir. Bu apartmanın yıl başında kiraya verilmesi muhtemeldir.

SPOR
Haftanın futbol karşılaşmaları

Bugün oynanacak lig maçlarının en iddialı karşılaşmalarından birisi şüphesiz Altay, KSK arasında cereyan edecektirDemirspor - Göztepe arasında oldukça farklı bir galibiyet aldı: 5-0İzmirspor 2-0 galipken Ülküspor sahadan çekildi.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA