• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.11.2014, 00:00
28 KASIM 1974
DÜNYA
Üniversitede can güvenliği kalmadı

Ege üniversitesinde dün yine kanlı olaylar çıktı.Üniversite bahçesinde sabahın erken saatlerinde başlayan ve zaman zaman çatışan zıt fikirli öğrencilerden 5'i yaralandı. Demir çubuk ve taşlarla 5 öğrenci yaralandı.

ŞEHİR
Sabıkalı katil karısını öldürdü

Gürçeşmede eski kocası tarafından elleri ve ayakları bağlandıktan sonra işkence edilen Zeliha G.vefat etti. Kocası ise kayıplara karıştıSüt kurumu üreticiden aldığı süte zam yaptıAlmanya'daki 550 bin Türk işçisinin sözleşmesi bitiyor.

SPOR
A Milli Futbol Takımımız

A Milli takımımız genç milliler ile yaptıkları son hazırlık maçını zorda olsa 1-0 kazanmayı başardı. Teknik Direktör Çoşkun Özarı beş genç milli takım futbolcusunu A milli takıma aldı. İsviçre maçından sonra milli takım gençleştirilecek.

İzmir'de Belediye Seçimleri
01 Eylül 1934 tarihli Yeni Asır gazetesinden; "Belediye intihabatı (seçimleri) İzmir'de bu sabah 8 de başlamıştır. Dokuz gün sürecek olan bu belediye intihabatı için her gün sabah saat 8 den akşam 20 ye kadar sandıklarda rey (oy) atılması kabul edilmiştir. İntihabat şerefine İzmir, baştan başa bayraklarla ve mersin dallarıyla donatılmıştır. Hatipler, şehrin her tarafında halka bu mevzuda konferanslar vermektedirler. Rey sandıkları, Türk bayraklarına sarılmıştır. Sandıklar her akşam açılarak zabıt tutulmaktadır. Her gün şehrin bir çok semtinde rey atılmakta, ertesi gün bir başka semt sakinleri rey sandığına gidebilmektedir. Karşıyaka'da çarşıya bir sandık konmuştur. Sandık üç gün çarşıda kaldıktan sonra diğer semtlere götürülerek rey verme işlemine devam edilecektir.

28 KASIM 1954
DÜNYA
Kapalı çarşı harabeye döndü

Kapalı çarşıda yangının, elektrik kontağından çıktığı söyleniyor. 3 bin dükkandan 2 bini tamamen yandı. Zarar 400 milyon lira. 110 bin kişi işsiz kalarak perişan oldu. Maddi zarar ve ziyan hükümet tarafından kapatılacak.

ŞEHİR
Asansör semtinde tehlike

Asansör üzerindeki kayalıkların arz ettiği tehlikenin belediye reisliğince gönderilen bir fen heyeti tarafından tetkik edildiği ve önleyici tedbirlerin tespit edildiği malumdur. Bunun üzerine belediye, vilayet makamına başvurdu.

SPOR
İzmir Lig Maçları

Yünmensucat'ın , Ülküspor'u güçlükle yenmezi, Altay'ın, Kültürspor'a mağlup oluşu, büyük ve iddialı takımlar için bir alarm işaretidir. Günün iddialı karşılaşması Karşıyaka ve Demirspor takımları arasında oynanacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA