• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.12.2014, 00:00
22 ARALIK 1974
DÜNYA
Emekli dul ve yetimler zam

Emekli Sandığı Genel Müdürü Erhan Bener, emekli dul ve yetim aylıklarındaki yükseltme işlemlerinin 1 Mart 1975 tarihine kadar yapılacağını belirttiOrtadoğu'da savaşı ancak bir mucize önleyebilir.

ŞEHİR
İş yapacak belediye istiyoruz

Herkes, her şeyi kendi istediği fiyattan satıyor. Sebze ve meyve komisyoncuları derneği yönetim kurulu üyeleri, belediye kontrolü olsa İzmirlilerin meyve ve sebzeyi yarı yarıya ucuz yiyebileceklerini belirtiyorlar.

SPOR
Haftanın spor olayları

Galatasaray, Altay önünde liderlik sınavı veriyorİzmirspor lider tepelemeğe alıştı. İzmirspor 1 - Tekirdağspor 0. Türkiye ikinci liginde Balıkesirspor - Sivasspor , Altınordu - Usakspor ile karşı karşıya gelecek.

1726 Yılında İzmir-18
Kısa bir süre sonra bu yaptığı, ayartılmış sadakatsiz günahkarın kalbine dokunmuş olmalı ki, açıkça yaptığı bu hatayı günah çıkararak, herkesin önünde kabul ederek geçersiz kılmaya karar vermiş. Peki ne yapmış? Herkesin ortasında dini yeniden inkar etmek için tüm Müslümanların kutsal günü olan bir Cuma günü, kendinden emin bir şekilde Smyrna'daki bir camiye gitmiş, bütün Türklerin din adamları ile toplanıp ibadet ettikleri sırada başından türbanının çıkarıp yere atıp ayakları ile ezerek, Kuran'ın yanlış öğretisini lanetleyip reddederek Türkler önünde gerçek bir rezalet çıkarmış. Türkler onun bu davranışını sarhoşluğuna bağlamış ve Müslüman olarak hara şarap içmeği bırakmadığı için eleştirilmiş.

22 ARALIK 1954
DÜNYA
Batı Almanya ile dün anlaştık

Batı Almanya'nın iştiraki ile memleketimizde bir numune çiftlik tesis ediliyor. Ticari mübadele, daima artan yüksek seviyeye çıkarılacak, uzun vadeli hububat anlaşması da yakında tatbik mevkiine konacak.

ŞEHİR
Şeker satışları

Şeker tevzi bürosunda şeker satışlarına dün de devam edilmiştir. Dün bakkallara 14 ton şeker verildi. Tevzi bürosu kadrosunun takviye edilmesi bekleniyor. İmalatçılar, dün de şeker almak için müracaat etmediler.

SPOR
Genç karma galip

Türkiye gençler şampiyonasına iştirak edecek İzmir takımı, Karagücü ile yaptığı antrenman maçını 3-2 kazandı. Gençler iyi bir oyun çıkardılar. üreş hakemlerimizin Grekoromen şampiyonası hazırlıkları devam ediyor.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA