• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bizimkiler iyi yolda NECDET KESTELLİ

Bizimkiler iyi yolda

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.04.2014, 00:00
* Marsel İlhan Mersin'de Mersin Cup ATP Challenger Turnuvası'nda zamansız elenerek beklentilerimizi boşa çıkardı. Eski günlerine kısa zamanda döneceğine inanıyorum. Ben döneceğine inanıyorum.
* Kültürpark Tenis Kulübü-KTK'nın milli oyuncusu Çağatay Sami Söke Antalya'da gerçekleşen ITF U16 turnuvasında birinci oldu. Kutluyorum.
* Antalya'da ITF Kadınlar turnuvasında İpek Soylu yine şampiyon oldu. Cemre Anıl'da çiftlerde ilk şampiyonluğuna uzandı. İpek bu hafta da Antalya'da ITF kadınlarda ana tabloda yarışacak. Tebrikler ve başarılar.
* Çağla Büyükakçay ve Pemra Özgen 250,000 dolar ödüllü WTA Malezya Open için Kuala Lumpur'da. İşleri zor da olsa başarılar diliyoruz.
* Radwanska Katoviçe'de yani evinde oynadığı turnuvada 24 yaşındaki Fransız Alize Cornet'ye (dünya 22 numarası) yenilerek finale çıkamadı. Diğer taraftan ise 23 yaşında ki genç İtalyan oyuncu Camilia Giorgi (69. sırada) müthiş bir oyunla finale kadar geldi; Finalde maç sayısı kullandı ama bitiremedi: Böylece Alize'de 2014'ün ilk şampiyonluğunu kazanmış oldu.
* WTA Bogata turnuvasında geçen yılın galibi Jankovic, bu sene finalde oynadığı Caroline Garcia'nın şampiyon olmasına mani olamadı: 3/6 - 4/6. Garcia, ayni zamanda 2012'de Serena Williams'ın ayni turnuvada hem teklerde, hem de çiftlerde gerçekleştirdiği şampiyonluğundan beri ilk defa böylesi bir çifte şampiyonluğu da kazanmış oldu.
* ATP Casablanca'da Garcia-Lopez, Grannolers'i üç sette,
ATP Houston'da ise Verdasco, Almagro'yu 6/3 - 7/6 yenerek şampiyon oldular.

Korttaki kardeşlik

* İzmir'de kulüplerarası tenis şöleni dostluk ve neşe içinde devam ediyor. Kulüpler bu sayede hem kardeş kulüpleri hem de kulüp oyuncularını yakından tanıma fırsatını yakaladıkları gibi tenisin güzelliklerini ve insanlara verdiği mutluluğu doyasıya paylaşıyorlar.
Bu projenin içinde yer alan, Denizli'den Edremit'ten, Balıkesir'den, Manisa'dan katılan kulüpler ile üyelerini, özveriyle çırpınan Beytullah Aldemir'i bu girişiminden dolayı, KTK'yı da bu girişime destek verdiği için kutluyorum.
* TTF 3. Senyör Klasman turnuvası 12 Nisan'da ETV Tenis Kulübü'nde katılımla başladı. Bildiğiniz gibi ETV, İzmir'in tenis cenneti Balçova'daki tesislerinde tüm oyuncuları İzmir misafirperverliği ve dostluk duyguları içinde bağrına basıyor. Katılan sporculara başarılar diliyorum.
Akademisyen Cem Çetin'in, "Spor iletişimi" kitabı çıktı. Kitaba Nobel Yayınevi'nden ulaşılabiliyor ve İnternet'ten sipariş verilebiliyor. Ben edindim ve başucu kitabım oldu. Konu ile ilgilenenlere tavsiye ederim.
* Sevgili dostum Fahri İkiler'in de kitap çalışması (sanıyorum Türkiye'de Tenis) son aşamasında. Umarım kısa sürede arşiv niteliğinde ki bu kitabı da edinebiliriz.

Sizleri de bekliyoruz

Tenis görsel bir spor olarak bu açıdan spor dünyasında çok önemli bir yer tutmaktadır. Avrupa'da oynanan turnuvalarda tenis seyircisinin ortalama 45 yaşlar seviyesinde olduğunu giyimleriyle, hareketleriyle, mutluluklarıyla tribünleri dolduran insanların kompozisyonundan görüyor ve anlıyoruz. Bu güzellikleri çocuklarınıza, yakınlarınıza gösterip aşılamak istemez misiniz? Artık TV'lerimiz de sık sık tenis maçlarını vermeye başladılar. Belki siz bile izler sonra da oynamaya başlarsınız. Neden olmasın?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA