• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Alkışlar kızlarımıza NECDET KESTELLİ

Alkışlar kızlarımıza

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.07.2014, 00:00
Milli oyuncumuz Çağla Büyükakçay WTA toprak kort turnuvalarına Bükreş'te devam ediyor. Simona Halep'in şampiyon olduğu turnuva da Çağla'mız teklerde ikinci turu görürken çiftlerde finalist olarak tamamladı.Çağla, İpek Şenoğlu'dan sonra çiftlerde WTA finali gören ikinci sporcumuz oldu.
Tekerlekli Sandalye tenisi Rezidencija Open ITF 3 Turnuvası'nda milli oyuncularımız Neşe Aydemir ve Nurşen Şen çeyrek finale kadar gitti. Büşra Ün ise yarı finalde dünyanın 18 numaralı oyuncusuna 6/1 6/2 yenilerek elendi. Julide Yıldız da katıldığı teselli (Consolation) kategorisinde Danimarkalı rakibini finalde 6/1 6/0 yenerek şampiyon oldu.
Dalyan'da oynanan ITF 10 bin dolar ödüllü turnuvanın çiftler kategorisinde Başak Eraydın-Melis Sezer çifti şampiyonluğa ulaştı. Hepsini gönülden kutluyoruz.

Mutlu bir hafta

Koza World Of Sports'ta ilk tenis turnuvası... Üç yıl aradan sonra yedincisiyle tekrar takvimlere giren WTA İstanbul Cup başladı. İstanbul Cup Türk tenisi için bir milattır ve öyle kabul edilmeli, öyle de değerlendirilmeli. Senelerce önce başlayan azimli bu yolculuk 2014'te Garanti Koza sayesinde göçebelikten kurtulmuş ve bu turnuvayla açılışı yapılan tesise, yani kendi evine kavuşmuştur. Tribünlerin boş olduğunu söyleyenleri duymamazlıktan geliyor ve şimdilik bizzat gözlerimle görmeden ve içinde yaşamadan bir şey söylemek istemiyorum. Gelecek hafta ana konum Koza World Of Sports olacak...

Wimbledon

Serena ve Sharapova çabucak eve döndü. Kanada'lı Eugenie Bouchard finale kadar çıktı ama Kvitova'nın alçak ve sert vuruşlarıyla baş edemedi.
Nick Kyrgios'un Nadal'ı, hem de 3 sette devirmesi; Murray'ın erken mağlubiyeti sonrasında, biraz da beklenen finalde Djokoviç ve Federer yine buluştu. Maç ortadaydı. Ama, Djokoviç kazandı, şampiyon oldu ve tekrar 1 numaraya yükseldi. İkisini de kutlayıp ayakta alkışlamak gerek. Setler 2/1 Djokoviç'in üstünlüğü ile devam ederken, Federer'in müthiş canlanmasıyla dördüncü seti 5/2 geriden gelip alması, olayı eşitliğe getirdi ve çok değiştirdi. Giderek kızışan mücadele son set, 5/4 Djokoviç'in lehinde iken Federer'in, Djokoviç'e çok maçta yaptığı gibi, kendi servisini kırdırmasıyla maç Djokoviç'in oldu. Ve Wimbledon bitti... Önümüzde artık US Open kaldı. Bakalım Federer orada neler yapacak.

Çoook terlediler

Nasıl oluyor bilmiyorum ama iki klasman turnuvası aynı tarihe çakıştırılmış... İzmir Kültürpark'taki iyi bir katılımla (tabii yeni başlayanlar ve karışık çiftler kategorileriyle) İzmir'in bu seneki en sıcak günlerinde oynandı. Gece yarılarına kadar süren maçlar sonunda millilik yolunda çırpınan oyuncuların kimi kupalarını ayaküstü alarak neşe içinde, kimileri ise hüzünle İzmir'den ayrıldılar. Oyuncuları, tüm hakem arkadaşlarımızı ve ev sahipliği yapan kulübümüzü kutluyorum. Umarım ilgili kuruluşlar yaşananlardan dersler çıkarmayı başarabilirler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA