• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Dünya tenisi değişiyor NECDET KESTELLİ

Dünya tenisi değişiyor

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.10.2014, 00:00
Önce bazı oyuncular Li Na gibi tenisten fiilen koparken bazıları da Cilic, Nishikori, Wozniaky, İvanoviç, Kvitova gibi yeni bir yükseliş yakalıyor... Veya Vaidosova gibi başarılı dönüşler... Bazıları ise A. Radwanska gibi beklenmeyen düşüşler yaşıyorlar. En önemlisi ise fırtına gibi her köşeden çıkmaya başlayan Bencic gibi gençler sanıyorum. Korkunç bir hızla gelişen tenise ayak uydurmak hiç te kolay olmasa gerek...
Bir de Nadal gibi sakatlandıktan sonra 100 gün kortlardan uzak kalan ve eskisinden daha iyi ve daha formda geri dönüşler var. Unutmayalım bazıları da yaşları ne olursa olsun daima kortlarda ve finallerde hazırlar. Tenisin güzelliği ve hareketliği her halde...
Wimbledon'un rövanşı bekleniyordu ama New Haven şampiyonu Kvitova neredeyse sıfır hata ile oynayarak çok şeyler beklediğimiz Bouchard'ı WUHAN'da korttan silerek şampiyon olmasını bildi ve sene sonu turnuvasına katılmayı garantiledi. Bu hafta Pekin Turnuvası var. Bakalım ne sürprizler olacak?

Soylu tadını çıkarıyor
Kolay değil binlerce gencin peşinde koştuğu başarıyı, bu genç yaşında junior olarak yakalamış tabii ki tadını çıkaracak. Güzel kızımı kutluyor ve tenise olan konsantrasyonunu bozmamasını diliyorum. Bilsin ki bu daha başlangıç... Arkasından ne başarılar gelecektir kim bilir... Sabır ve çalışma diliyorum.

Çiftlerde dalya

Bryan kardeşler, Bob ve Mike inanılmazı başararak çiftlerde 100. Şampiyonluklarına ulaştı. Bu konuda çok fazla söze gerek yok: Çalışma, Anlaşma ve koordinasyon her halde. Kutluyoruz.

DAVİS KUPASI
Bu güne kadar hiç Davis Cup kazanamayan Federer, bu sene Wavrinka'lı İsviçre takımı ile finallere kaldı ve Fransa'nın rakibi oldu. İlk defa final oynayacak bu iki ülkenin maçı 21 Kasım'da. Sonucunu merakla bekliyoruz.

Süper Senior
12 Ekim günü açılışı Antalya Manavgat'ta Club Alibey'de başlayacak olan Dünya Süper Senior Dünya Şampiyonası'na 36 ülke erkek ve kadın takımları katılacak. Yaklaşık 450 oyuncu mücadele edecek. Bir hafta sürecek şampiyonaya Türk takımları da katılıyor. İyi neticeler bekliyoruz.

Nishikori şampiyon
Nishikori İzmirlilerin çok yakından tanıdığı, Japonya'nın 334 profesyonel tenis oyuncusundan biri. Ancak Grand Slamlerde final oynayan ilk Japon... Geçen hafta Kuala Lumpur'da şampiyon oldu. Çok çalışmanın güzel bir örneği...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA