• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

Konak'ta vicdan ve cüzdan!

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.09.2014, 00:00
Neresinden tutsam, neresinden başlasam elimde kalıyor. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın önceki günkü Belediye Meclisi'nden çıkarttığı kararı nasıl savunabileceğini merak ediyorum. Hakan Tartan'ın başkanlığı döneminde 2013'de başlatılan ve bugüne kadar 2 binden fazla askere aylık olarak verilen 158 (yazı ile: Yüz elli sekiz) TL'lik bütçeyi kaldırdı Başkan Pekdaş.
Gerekçe yok. Sebep yok. Efendim; sosyal yardım komisyonuna eklenecekmiş bu miktar. Onlarca kalemde binlerce kişiye yardım edilen bu bütçe içinde yine her yıl 1000 (bin) Mehmetçiğimize ayrılabilecek mi 1 milyon 855 bin TL? Kuşkusuz ki Hayır.
Peygamber ocağı olarak bilinen askerde, zaten dar gelirli gençlerimize bir nebze yardım olsun diye verilen bu paradan ne istendi anlayamadım? Anlayamadık. Büyükşehir Belediyesi'nin AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan tam da yerinde söylemiş: "Yoksul ailelerin maaşını kesen Sayın Pekdaş'ın vicdanına sesleniyorum. Yardım paralarını kesmek yerine, kendisine yandaş olan iki günlük gazete için günde 200'er adet alarak ayırdığı bütçeyi kessin ve buraya aktarsın. Böylece vicdanı da rahatlayacaktır"

Deneme.. Ölme..

Bağımlılığın her türlüsü kötü. Sigara da, alkol de. En fazla ölümlerin olduğu kumar bağımlılığı da felaket. Hele ki uyuşturucu bağımlılığı hepsinden kötü sanki. Biz de Yeni Asır olarak bu konularda yaptığımız yayınlarda üzerimize düşeni yerine getirmeye, aileleri ve gençleri bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Son zamanlarda hem ulaşımı kolay, hem de çok ucuz olan Bonzai ile başta Emniyet olmak üzere devletin ilgili tüm birimleri mücadeleyi sıkılaştırdılar. Ama tabi mücadele sadece resmi alanda olmaz. Sivil destek hepsinden önemli. Bu konuda İZSİAD dün itibarıyla yeni bir kampanya başlattı. "Deneme Ölme" isimli kampanya çerçevesinde pilot bölge olarak seçilen İzmir'deki 5 belediye sınırları içinde kalan aileleri bilinçlendirmek adına seminerler düzenleyecek. Plansız kentleşmenin getirdiği sorunlardan birisi olan gençlerin uyuşturucuya yönelmelerinin önüne geçmeye çalışmayı hedefleyen bu kampanya için İZSİAD üyelerini kutluyorum. Emniyet, Belediyeler ve halkın da katılımı ve desteğiyle önemli bir yol alınacağına inanıyorum. İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt'un psikolog kızı Özge Küçükkurt, bu kampanyanın gönüllüsü olarak bizzat seminerler verecek. Biz de Yeni Asır olarak bu süreçte yayınlarımızla her türlü desteği vereceğiz.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA