• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Zirvenin şifresini çözmek lazım YUNUS KARAKAYA

Zirvenin şifresini çözmek lazım

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.07.2014, 00:00
Yeni Asır Gazetesi dev bir organizasyona daha öncülük etmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyor. Gazetemiz İş Dünyasını "Ekonomi Zirvesi"nde Denizli Milletvekili ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile buluşturacak. 24 Temmuz'da yapılacak teşvik zirvesinin şifresini iyi çözmek lazım.
Yeni Asır'ın girişimiyle düzenlenen ve dört ana başlıktan oluşan zirvenin 3 veya 4 saat sürmesi planlanıyor. Teşvik, yurtdışına yatırım yapmak isteyenler için uygun sektör, ürünler ve ülkeler ile yurtdışından yabancı yatırımcı ve sermaye çekmek için neler yapılması gerektiğinin konuşulacağı zirvede; son olarak serbest bölgelerle ilgili önemli bir çalışma sunulacak ve tartışmaya açılacak.
İzmir'in eski gücüne kavuşması için eteklerdeki taşların dökülüp, çözüm önerilerinin de Bakan Zeybekci'ye iletilmesi gerekiyor. Bu zirve "Keşke" dememek adına İzmir İş Dünyası için önemli bir fırsat.

Akpınar alkışı hak etmiyor mu?

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, uygulamaya koyduğu "Ödünç Kitap Standı" projesiyle sizce alkışı hak etmiyor mu? Kitap okumayı teşvik etmek isteyen Karşıyaka Belediyesi, İzmir'de yine bir ilki gerçekleştirdi ve Karşıyaka'nın farklı noktalarına 'Ücretsiz Kitap Değişim Standları' kurdu. Vatandaşlar, raflardan aldıkları kitapları okuyup daha sonra yenisiyle değiştirebilecek. Standlarda kitap bağışı da kabul edilecek. Bence hem çok güzel hem de örnek alınması gereken bir uygulama. Tebrikler Hüseyin Başkan.

Sayılarının artması lazım

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 'Alsancak Tam Otomatik Otoparkı' CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıldı. Türkiye'de bir ilk olan bu otopark İzmirimize hayırlı olsun. Eleştirmesini bildiğim kadar, takdir etmesini de bilirim. Bu tür tesislerin artarak çoğalmasını ve park sorununun ortadan kalkmasını umut ediyorum. Başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederim.

GÜNÜN SÖZÜ
Ölümün bizi nerede beklediği belli değil, iyisi mi biz onu her yerde bekleyelim.
(Michel de Montaigne)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA