• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sizce hangisi doğru? YUNUS KARAKAYA

Sizce hangisi doğru?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.09.2014, 00:00
Önce sizlerle iki haber başlığı paylaşacağım. Birincisi; "İzmir'de ulaşım çilesi isyan başlattı", diğeri; "Ulaşıma tam not" şeklinde yayınlandı.
Şimdi aradaki benzerliği bulun bakalım. Sizce hangi haber doğru dersiniz? Farklı gaztelerde ayrı ayrı başlık olsa anlarım da, gazetenin internet sitesinde ayrı, basılı yayınında ayrı başlık olunca, işin doğrusu herkes gibi benim de kafam karıştı.
Evet. Milliyet Gazetesi'ndeki haberden bahsediyorum. Gazetenin internet sitesindeki sayfada Pazartesi günü yayınlanan haberde, "İzmir'de ulaşım çilesi isyan başlattı. İzmir'de sabah işe gitmek isteyen vatandaşlar, okulların açılmasıyla birlikte toplu ulaşım araçlarında izdiham yaşadı. Halkapınar Aktarma Merkezi'nde metro ve otobüs kullananlar uzun kuyruklar oluşturdu..." denilirken, aynı gazetenin Salı günü yayınlanan Ege ilavesinde ise, "Ulaşıma tam not. İzmir'de okulların ilk gününde korkulan olmadı... Yeni hatlar ve İZBAN'daki ek seferler sayesinde sıkıntı yaşanmadı..." yazması sizce normal mi?
Şimdi adama sormazlar mı "Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu" diye!

Ali Engin imzaları neden almıyor?

Buca CHP'deki isyan her geçen gün büyüyor. Mevcut Başkan Bektaş Gül muhalifleri, yeterli sayıda imzaları topladı. Eski Meclis üyeleri Erkut Tamay ve Emre Aykut'la birlikte toplam 7 kişi, topladıkları imzaları CHP Genel Merkezi'ne götürdü. Genel Merkez yönetiminin 'imzaları CHP İzmir İl Başkanı'na teslim etmeleri gerektiği yolundaki' telkinlerini dinleyen imzacılar bir türlü amaçlarına ulaşamadılar. İl Başkanı Ali Engin'in toplanan imzaları kabul etmediği, Buca İlçe'ye teslim edilmesini istediği öne sürüldü. Topladıkları imzaları noter eşliğinde CHP İzmir İl Başkanlığı'na götüren Bektaş Gül muhalifleri, Ali Engin'in imzaları teslim almadığına dair tutanak tutturdular. Engin'in bilerek imzaları kabul etmediğinden dert yanan Bektaş Gül muhalifleri konuyu yargıya taşımaya hazırlanıyor. Engin'in Bektaş Gül aleyhine toplanan imzaları kabul etmemesi kafalarda soru işareti oluşturuyor.

İş kazalarında günah keçisi aramayalım

Kısa süre önce İstanbul'da yaşanan asansör faciası, İş Güvenliği Yasası ve denetim mekanizmasının sağlıklı bir şekilde uygulanmasının önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Ancak inşaat müteahhitleri de "günah keçisi" ilan edilmekten yana dertliler. "İş kazalarında günah keçisi aramayalım, gerçekçi çözümler bulalım" diyen Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı İnşaat Mühendisi Necip Nasır, "Sorunlar, ancak sektörün tüm muhataplarının görevlerini düzgün yapması ile çözülebilir. Bu gerçekçi yaklaşımla gelecekte, asansör ve yangın faciaları gibi iş kazalarının önüne geçilebilir" şeklinde konuşuyor. Nasır'ın isteği, maden işçileri gibi inşaat işçilerinin de emeklilik yaşının düşürülmesi.

GÜNÜN SÖZÜ
Bir köpeğin önüne bir çuval şeker koysan bile, onun gönlü yine leş peşindedir. Şekerden ne anlar o?
(Hz. Mevlana)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA