• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’lilerin ayıbını yüzüne vurmak YUNUS KARAKAYA

CHP'lilerin ayıbını yüzüne vurmak

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.09.2014, 00:00
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın Türkiye'ye örnek olacak projesine destek olmak için düzenlenen basın toplantısına katılan, eğitim yazılarıyla tanıdığımız Gazeteci-Yazar Abbas Güçlü, yaptığı açıklamayla CHP'nin ayıbını CHP'lilerin yüzüne vurdu adeta.
Karşıyaka Belediyesi, eğitim alanında tüm ülkeye örnek teşkil edecek bir proje geliştirdi. "Karşıyaka'nın Filizleri-Her Apartman ile Bir Öğrenci Okutuyoruz" isimli projeye göre, ihtiyaç sahibi öğrencilere 10 aylık eğitim süreleri boyunca 300'er TL burs verilecek. Güzel bir proje. Ancak toplantıya katılan Gazeteci-Yazar Abbas Güçlü'nün yaptığı konuşma, ortamda soğuk rüzgarlar esmesine sebep oldu. Güçlü'nün, "Belediyenin verdiği bursları CHP kaldırttı. Bu bir anlamda CHP'nin gelgitlerini gösteriyor. Bu projenin CHP tarafından yapılması da ilginç" şeklinde konuşması toplantıya katılan CHP'lilerin keyfini bir hayli kaçırdı.

PARALELCİLERİN SESİ OLMUŞ SANKİ
Toplantıya katılan bir diğer isim olan, İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel ise adeta CHP'nin ve paralelcilerin sesi olmuşçasına bir hava estirdi. Güçlü'nün açıklamalarına CHP sözcüsü gibi cevap veren Sertel, dershanelerin kapatılmasına tepki gösterdi. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Kongresi'nde yaptığı konuşma dün gibi kulaklarımda. O zaman rakiplerini cemaatçi olmakla suçlayan Sertel, bakıyorum da bugün cemaate destek verir olmuş.

Kore gazilerinin evlatları dertli

Kore gazilerinin çocukları sosyal güvenlik olanaklarından diğer gazi çocukları gibi yararlanmak istiyor. Kendisi de bir Kore gazisi kızı olan okuyucumuz Zuhal Tepekule, çektikleri sıkıntıları bizimle paylaştı. Tepekule'ye bir dokunduk bin ah işittik adeta. Çekilen sıkıntıları Tepekule'den dinleyelim: "Büyük bir haksızlık olduğuna inanıyorum. Niye bu gazilerimizin evlatları da diğer gazilerimizin çocukları gibi aynı şartlardan yararlanmasın? Bakın ben işletme mezunuyum. Aile şirketimiz var. Bunları söylememdeki amaç benim bu Kore maşına ve olanaklarına ihtiyacım olmayışı. Ancak daha zor durumda olan Kore gazilerinin çocukları var. Annem, Allah uzun ömür versin, her devlet hastanesinde ve özel hastanelerde bakılabiliyor ancak ben bakılamıyorum. Askeri hastaneler de dahil olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tüm olanaklarından eşler yararlanıyor ama çocukları faydalanamıyor. Diğer gazilerin çocukları bu imkanlardan faydalanıyor ama Kore gazilerinin çocukları faydalanamıyor. Bu ayrım bir an önce giderilsin."

Mezarda rahat bırakın

Kurban Bayramı yaklaşıyor. Belediye başkanlarından bir ricam olacak. Artık emniyetle mi işbirliği yaparlar, kendi zabıtalarını mı görevlendirirler bilemem. Mezarlık asalaklarına karşı gerekli tedbirleri alın. Su dökme, Yasin okuma bahanesiyle insanların duygularını sömüren bu asalaklar için gerekli önlemler alınmalı. İnsanlar mezarda bari rahat etmeli, ölülerine karşı dini vecibelerini rahatlıkla yerine getirebilmeli.

GÜNÜN SÖZÜ

Ey Gönül! Sen sen ol, kimsenin gönlünü yıkma. Dikenin ucuna çık da edep çizgisinden çıkma!
(Mevlana)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA