• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

Ekmel Abi'nin 1 aylık performansı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.08.2014, 00:00
Olacağı buydu, Türkiye siyasetinin hiç alışkın olmadığı dinamikleri Ekmel Abi'nin dengesini alt-üst etti.
Babasının en yakın arkadaşı Mehmet Akif'in sözlerini yazdığı İstiklal Marşı'nı bile unutuverdi...
Herkes tarafından anlaşılmak ve kabul görmek iddiasıyla çıktığı yolda; hiç kimse tarafından anlaşılamadı.
Ekmel Abi'nin 1 aylık performansına bakın, neden doğru aday olmadığını ve seçim kazanamayacağını görürsünüz...
1- Siyasetten zerre kadar anlamıyor: Provokatif söylemleriyle bilinen, 'Ordu göreve' çağrısı yapan, Başbakan Erdoğan'a suikast önerisinde bulunan ve Kürtleri hedef gösteren Türk Solu dergisini havaya kaldırarak poz verdi.
2- Risk alamıyor: Kampanyasına 2 Temmuz'da Sivas'tan başlama cesaretini gösteremeyerek Alevileri, bir dönem danışmanlığını yaptığı Alparslan Türkeş'in mezarına gitmeyerek ülkücüleri kırdı. "En iyi dostlarım AK Parti'de" diyerek zaten kendisine mesafeli duran CHP'nin ulusalcılarını kızdırdı.
3- Dış politikadan hiç ama hiç çakmıyor: İsrail'in katliamlarını başta görmezden geldi, Türkiye'nin Filistin konusunda tarafsız kalması gerektiğini savundu. Tepkiler üzerine lütfen "Gazze'de sivillere yapılan hunharca saldırıları kınıyorum" diye tweet attı!
4- Türkiye'nin jeopolitik konumu-tarihsel ve kültürel sorumluluklarının farkında değil: Suriye'de Esed'in zulmünden kaçan mazlumlara Türkiye'nin kucak açmasının yanlış olduğunu savundu, "Türkiye'nin bu insanlara kapılarını açmaması lazımdı" diyerek şaşırttı.
5- Sokağın dilinden, Türk gelenek ve göreneklerden habersiz: İzmir'de yolunu kesen davulcu ve zurnacıya, "Çalın da dinleyelim" dedi. Alkışla tempo tuttuğu çalgıcılara bahşiş bile vermedi. Bunun üzerine danışmanı devreye girip davulcu-zurnacıya 10 TL uzattı. Bu cimrilik Hürriyet Gazetesi'ni bile isyan ettirdi. İhsanoğlu "Cebinde akrep var" başlığıyla eleştirildi.
6- Kampanya ve propaganda becerisi zayıf: "Ekmek için Ekmeleddin" gibi zayıf bir sloganla yola çıkarak hayal kırıklığı yarattı. 10 milyon dolarlık tanıtım bütçesine rağmen kampanyası için kullanılan ekmek fotoğrafının Google'dan çalıntı olduğu ortaya çıktı.
7- Futbol topunu görse bomba diye karakola teslim eder: Trabzon'da kendisine hangi takımı tuttuğu soruldu. "Bize her yer Trabzon. Artık Trabzonspor'dan Dünya Kupası'nı almasını istiyoruz!" dedi. Futboldan da anlamadığı görüldü.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA