Avlanma Yasakları Başladı

Avlanma Yasakları Başladı
Konu ile ilgili olarak Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU İlimiz genelinde balık av yasağının 1 Nisan tarihi itibari ile başladığını belirtti.

Ülkemiz karasularında sürdürülebilir balıkçılığı sağlamak amacıyla Bakanlığımızca; 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ve Su Ürünleri Yönetmeliğine dayanılarak hazırlanan 3/1 ve 3/2 Numaralı Tebliğlere göre; İlimiz sularımızda Sazangiller ve Yayın balıklarının avlanmaları 1 Nisan 2014 tarihinde başlayıp – 1 Temmuz 2014 tarihinde sona erecektir.

Konu ile ilgili olarak Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU İlimiz genelinde balık av yasağının 1 Nisan tarihi itibari ile başladığını belirtti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık  İl Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU yaptığı  açıklamada, Ticari ve Amatör Avcılığı Düzenleyen  3/1 ve 3/2 Numaralı  Tebliğlere göre; İlimiz sularımızda Sazangiller ve Yayın balıklarının avlanmaları 1 Nisan – 1 Temmuz tarihleri arasında yasak olduğunu, bununla birlikte Ceyhan Köprüsü ile Kılavuzlu Barajı ve Kılavuzlu Baraj gölünde gökkuşağı alabalığının avlanmasının serbest olduğunu belirtmiştir.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU,”1 Temmuz’a kadar sürecek olan av yasağı döneminde yapılacak olan denetimlerde, yasak türleri avladığı tespit edilen amatör balıkçılara; 282 TL idari para cezası, yasaklı ürüne el koyma işlemi, ticari balıkçılara ise; 959 TL idari para cezası, yasaklı ürüne ve av aracına el koyma işlemi uygulanacaktır. Tüm balıkçılarımızın av yasaklarına uymaları gerektiğini, su ürünleri avcılığı konusunda bilinçli ve duyarlı vatandaşlarımızın, gördükleri yasak avcılık faaliyetlerini İl/İlçe Müdürlüklerimize ya da Jandarmaya bildirmeleri gerektiğini belirtti. İç sularda zaman yasaklarının, kaynakların korunması ve sürdürülebilir avcılığın sağlanması amacıyla balıklarının genel üreme dönemleri dikkate alınarak düzenlenmiş olduğunu ve vatandaşlarımızın gerekli hassasiyeti göstermeleri büyük önem arz etmektedir” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.