İşveren, İşkur’u Tercih Etti

İşveren, İşkur’u Tercih Etti
İŞKUR Elbistan Şube Müdürü Mustafa Doğan, işletmelerin, eleman alımları için İŞKUR’u aracı olarak tercih ettiğini belirterek, 2014 yılının ilk 3 ayında bin 248 işgücü talebinde bulunulduğunu bildirdi.

   Doğan, yaklaşık 1 yıl önce Elbistan’da açılan şube aracılığı ile işverenleri çok sık aralıklarla ziyaret ettiklerini, işgücü taleplerini İŞKUR üzerinden yapmalarının kendileri için sağlayacağı avantajları anlattıklarını belirterek, sürecin başarılı bir şekilde ilerlediğini söyledi.

  2014 yılının ilk 3 ayında işverenlerden bin 248 kişilik talep geldiğini ifade eden Doğan, bu talepler karşılığında 860 kişinin işe yerleştirildiğini, aynı dönemde kamudan da 10 kişilik talep geldiğini ve bu talebe karşılık 10 kişinin istihdam edildiğini kaydetti.

  Elbistan, Afşin, Ekinözü ve Nurhak ilçelerini kapsayan sorumluluk alanlarında 8 çalışanla sürekli ziyaretlerde bulunduklarını, işverenlere İŞKUR’un sağladığı avantajları anlattıklarını dile getiren Doğan, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

  “Yaklaşık 1 yıl önce hizmete açılan şubemizde görevli iş ve meslek danışmanlarımız, sürekli olarak işverenleri ziyaret ederek, İŞKUR’un sağladığı teşvikler ve 6111 sayılı yasa kapsamında işverenlere sunulan hizmetleri anlattık. Teşvikler ve yasaların sağladığı avantajlar, işverenlerimiz için etkili oldu. Şuanda Elbistan’da herhangi bir konuda personel almak isteyen özel işyeri sahipleri, İŞKUR aracılığı ile ilan vermeye, istihdamın bizler aracılığı ile sağlanmasını benimsediler. İŞKUR’a ait resmi internet sitesinde Elbistan’dan da çok sayıda iş ilanı yer alıyor. Zaten bizde İŞKUR olarak gazetelerdeki iş ilanlarını veya işletmelerin camlarına astıkları ilanları da yakından takip ediyoruz. Böyle bir konu olduğunda danışmanlarımız aracılığı ile işletmeleri bilgilendiriyor, bu sayede kuruma kazandırıyoruz.”

  2014 yılının Ocak-Şubat-Mart döneminde özel işletmelerden bin 248 kişilik istihdam talebi aldıklarını ve bu talebe karşılık 860 kişiyi işe yerleştirdiklerini ifade eden Doğan, açıklamasını şöyle sürdürdü:

  “Sorumluluk bölgemizdeki özel işletmelerden 2014 yılının ilk 3 ayında bin 248 kişilik istihdam talebi aldık. Bu talebe karşılık 860 kişiyi işe yerleştirdik. Bunun yanı sıra 10 adet kuma kurumlarından talep alırken, bu talebin tamamını karşıladık. Özel sektördeki iş gücü talebindeki artışa, santraller ve kömür sahasında faaliyet gösteren işletmelerin kurumumuza yönlendirilmesi büyük etken oldu. Diğer yandan iş ve meslek danışmanlarımız yine ilk 3 aylık dönemde toplam 336 işyerini ziyaret ettiler. İş arayan bin 273 kişi ile görüşme yaptılar. İşbaşı eğitimi kapsamında İŞKUR teşvikleri ile 23 kişi istihdam edildi. Yine iş ve meslek danışmanlarımız Nurhak ve Ekinözü ilçelerinde orta son sınıf öğrencilerine yönelik meslek danışmanlığı hizmeti, lise birinci sınıf öğrencilerine meslek danışmanlığı ve lise son sınıf öğrencilerine ise iş arama eğitimi verdiler. Eğitim verilen öğrenci sayısı 437’dir. Afşin’deki okullara yönelik eğitim çalışmaları ise önümüzdeki hafta itibarı ile başlayacak.”

  Yaptıkları çalışmalar sonucunda Afşin’de 3 adet yüzde 50 istihdam garantili meslek eğitim kursu açtıklarını belirten Doğan, “Afşin’de açtığımız makine-hazır giyim kursuna 49 kişi katılıyor. Kursa katılanların yüzde 50’sine işverenler iş garantisi veriyor. Diğer yüzde 50’lik kısım ise iş arayabilecekler. Bu kursumuz Nisan ayı içinde başladı ve 98 gün sürecek. Kurs boyunca kursiyerlere günlük 20 TL harçlık ödenecek” diye konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.