Türkiye'nin 81 ilinden öğrenci ve temsilciler Ayyıldız'ın altında buluştu.


timthumb (2)D

Kurulduğu günden itibaren hızını hiç kesmeden gelişimine devam eden Karabük Üniversitesi, 2014-2015 akademik yılına yine bir ilkle başladı.Karabük Üniversitesi akademisyenleri tarafından tasarlanan ve geçen yıl hizmete açılan 25.000 seyirci kapasiteli, Türkiye'nin ilk ve tek Ay Yıldız stadyumunun hilal kısmı altında 81 ilden öğrenci ve temsilciler bir araya geldi.

Karabük Üniversitesi'ndeki Ay Yıldızlı Stadyumda, 'İllerimiz Ayyıldız Altında Buluşuyor' projesi kapsamında 81 ilin kültür değerleri tanıtıldı.

KBÜ Demir Çelik Kampusü'nde bulunan etrafına 81 kameriyeden hilal, karşı tarafına da çelik konstrüksiyondan yıldız yapılan Ay Yıldızlı Stadı'nda düzenlenen programa Karabük Vali Yardımcısı Tarkan Keskin, KBÜ Rektörü Prof.Dr. Burhanettin Uysal, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, İl Jandarma Komutanı Albay Samit Tokmak ile protokol üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Karabük Üniversitesi kadın mehteran takımı ve çeşitli illerin halk oyunları gösterisinin ardından hilali oluşturan 81 kameriyenin altında 81 ilin kültür ve değerlerinin sergilendiği stantların açılış kurdelesi kesildi.

Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan bugünlerde bütün illeri hilalin altında topladıklarına dikkat çekerek, “25 bin kişilik stadımızın çevresinde 81 parçadan oluşan bir hilal var. Eğer bu hilalin bir parçası eksik olacak olursa bu hilal oluşmuyor. Bir ilimizin eksik olması halinde bu hilalin doğmayacağını, yükselmeyeceğini bir kez daha dünyaya haykırmak istiyoruz. Biz bir olduğumuz, birlikte olduğumuz müddetçe bu hilal göklerden hiç inmeyecektir. Bu hilali şimdiye kadar yaşatmış olan, bu uğurda canlarını veren şehitlerimizi, gazilerimizi minnet ve şükranla bir kez daha anıyoruz. Bugünden sonra bu hilalin içerisinden bizleri onurlandıracak, gururlandıracak nice şampiyonlar çıkacaktır” dedi.

Karabük Vali Vekili Tarkan Keskin de, Karabük Üniversitesi’nin hızlı ve muhteşem gelişimine şahit olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Karabük Üniversitesi Karabüklülerin tohumunu attığı ve büyüttüğü bir fidan gibi bir üniversitedir, fakat gördüğünüz gibi tüm ülkeye, Türkiye’ye hizmet etmektedir. Karabük Üniversitesi öğrencisiyle çalışanıyla tüm illeri yansıtmaktaydı bu proje ile de desteklenmiş oldu. Türkiye’de herhâlde ben de dahil olmak üzere kimsenin şahit olmadığı çok orijinal bir proje gerçekleşiyor. Şu an yanında bulunduğumuz stadyum ve çevresi ancak bu kadar güzel ve kullanışlı olarak değerlendirilebilirdi. İnşallah üniversitemiz daha birçok güzel ve orijinal projeleri ile Türkiye’de ilkleri başaracaktı."

Konuşmaların ardından illere ait halk oyunları gösterisi yapıldıktan sonra stantların kurdelesi kesildi. Protokol üyeleri daha sonra stantları gezdi. 3 gün açık kalacak stantlara halk yoğun ilgi gösterdi.

Editör: Haber Merkezi