BAYIR MAHALLESİNDE HİZMET VEREN DEVLET HASTANESİNİN FAALİYETİ İLE İLGİLİ BİR DİZİ KARARLAR ALINDI


 

ceylan-soz-hastane


Bayır Mahallede yıllardır faaliyet gösteren Karabük Devlet Hastanesinin kapanması ile ilgili bir açıklamada Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan’dan geldi.

Ceylan, Belediye Başkan Adaylığı dönemindeki seçim zamanı ne söz verdilerse, o sözlerinin arkalarında olduğunun altını çizdi.

Ceylan, Karabük Devlet Hastanesinin kapanmayacağını ve faaliyetine devam edeceğini söyleyerek, bölge halkını rahat olmaya çağırdı.

Ceylan açıklamasında şunları söyledi;

"Şirin evlerde bulunan KBÜ Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi açıldıktan sonra, Bayır mahalledeki Devlet Hastanesi hakkında çeşitli spekülatif haberlerle maalesef kamuoyu meşgul edilmeye devam edilmektedir. 

Hastane ile ilgili olarak 11.04.2014 Cuma günü, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Sn. Mehmet Ali Şahin Bey’in başkanlığında ve ilgili yöneticilerinde katıldığı toplantıda konu detaylı bir şekilde incelenmiş ve aşağıdaki somut kararlar alınmıştır.

Bu çerçevede;

1- Daha öncede kamuoyuna ve değerli hemşerilerimize açıkladığımız üzere Karabük Devlet Hastanesi sağlık hizmeti vermeye devam edecektir.

2- Birden çok uzman doktorun bulunduğu branşlarda ( şu anda yaklaşık 12 branşta ) poliklinik hizmeti ve yataklı servis hizmeti verilecektir.

3- Karabük Devlet Hastanesinin acil, yoğun bakım ve ameliyathane hizmetleri devam edecektir. Ancak ameliyathane ve yoğun bakım ünitelerinin sterilizasyon amaçlı yaklaşık 20 günlük ( Nisan ayı sonuna kadar ) bakımı hızla gerçekleştirilecektir.

4- Röntgen ve tomografi gibi hizmetler verilmeye devam edecektir.

5- Laboratuvar hizmetleri için hızlı bir şekilde hizmet alım ihalesine çıkılacak ve çeşitli tetkik ve tahliller de yine hastanede gerçekleştirilecektir.

6-Mevcut hastanenin başta ihtiyaç duyulan doktor ve diğer ve sağlık personeli olmak üzere fiziki şartlarının daha da iyileştirilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunulacaktır.

Özetle, hemşerilerimizin hastane ile ilgili konuda müsterih olmalarını ve seçim sürecinde halkımıza vermiş olduğumuz her sözün arkasında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyor, saygılarımı sunuyorum."

 




Editör: Haber Merkezi