derevler-halki-isyanda-1



MİMARLAR ODASININ MÜRACAATI İLE PROJESİ İPTAL ETTİRİLEN DEREEVLER SEMTİ SAKİNLERİ EYLEM YAPTILAR VE BASIN AÇIKLAMASINDA BULUNDULAR


 

DAİRE SAHİBİ OLMA UMUTLARI İLE OYNANAN SEMT SAKİNLERİ MİMARLAR ODASI BAŞKANI İLYAS ÇAVUŞOĞLU’NA AĞIR İTHAMLARDA BULUNDULAR


 

DEREEVLER HALKI “İLYAS ÇAVUŞOĞLU, KENDİNE RANT ÇIKMADIĞINDAN MI BİZİM PROJEMİZİ İPTAL ETTİRDİ”


 



 

Karabük Mimarlar Odası Başkanı İlyas Çavuşoğlu ve Mehtap Başaran’ın girişimleri ile Ankara Mimarlar Odası tarafından Kastamonu Bölge İdare Mahkemesine müracaat edilerek, iptal ettirilen revizyon projesi ile ilgili tepkiler dinmek bilmiyor.

Dereevler sakinlerinin 10 yıldır birer daire sahibi olma umutlarını büyük ölçüde söndüren proje iptali ile ilgili bu gün Dereevler semt sakinleri bir araya geldi ve eylem yaptılar.

derevler-halki-isyanda-3Yaklaşık 150 kişinin toplandığı eylemde semt sakinleri, Mimarlar Odası Başkanı İlyas Çavuşoğlu’na adeta isyan ettiler.

Projelerinin neden dolayı iptal edildiğini hala bir anlam veremediklerini belirten Dereevler sakinleri, oturdukları yerlerin artık yaşanacak bir ortamdan çıktığını belirterek, birer daire sahibi olmalarını kendilerine fazla gördüklerini söylediler.

derevler-halki-isyanda-2Kameralara açıklama yapan semt sakinleri “Karabük’ün ortasında böyle mezbelelik bir yerde yaşamak zorunda bırakılıyoruz. Başımızı sokacak modern bir daire sahibi olmayı Karabük Mimarlar Odası Başkanı İlyas Çavuoğlu bize fazla gördü. Şirin evleri zamanında yaptığı binalar ile beton yığını haline getiren İlyas Çavuşoğlu şimdi ne yapmak istiyor anlamış değiliz. Yanı başımızda bulunan Aden evlerinin ilk projesini o yapmıştı, çok katlı olan Kulepark apartmanlarına seslerini çıkarmadılar. Sayın Çavuşoğlu’na buranın projesini yaptırsaydık acaba yine iptal için müracaat eder miydi? Bizim umutlarımızla oynayanların Allah belalarını versin. Bunların hesabını onlara soracağız.” şeklinde açıklamalarda bulundular.

Editör: Haber Merkezi